Jenkei András, 2016.02.04. | Röplabda

Nagyon jó teljesítményt nyújtva győzte le a Vasas Óbuda a BL-résztvevő Calcit Ljubljanát Közép-Európai Liga találkozón.

Vasas Óbuda – Calcit Ljubljana 3:0 (16, 21, 19)
Foylondár utca, 100 néző.

Vezette: Vasko, Niklová.

Vasas Óbuda: Hardy 10, Rodrigues 7, Miklai 13, Vacsi 8, Rountree 4, Klein 6. Csere: Tóth A. (liberó), Benedek.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Ljubljana: Potokar 4, Turk 3, Kostic 16, Vrhovnik 5, Grudina 9, Van de Vyver 4. Csere: Jerala (liberó), Koleva 1.
Vezetőedző: Gasper Ribic.

Nehéz helyzetből várhatta a Közép-európai Liga csoportkörének utolsó játéknapját a Vasas Óbuda, hiszen mindenképpen pontot, de inkább pontokat kellett szereznie a Bajnokok Ligája résztvevő, szlovén bajnok Calcit Ljubljana ellen ahhoz, hogy életben tartsa a Final Fourba jutáshoz fűzött álmait.

A találkozót a tétnek megfelelő hőfokon égve, remek játékkal kezdte együttesünk, változatos támadójátékunkkal nem tudott mit kezdeni a szlovén gárda, így vendégeink hamar időkérésre kényszerültek (11:7). Nem változott a játék képe, Sousa jól szervezte a mieink támadásait, centereink pedig ihletett formában játszva tovább növelték előnyünket (16:12). A folytatásban a Ljubljana két pontra zárkózott (18:16), ám többre már nem futotta erejükből, Pully Klein zsinórban nyolcszor nyithatott, így nem várt magabiztossággal, a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtva behúztuk az első játszmát (25:16, 1:0). 

A második szett első percei egyértelműen Jacqueline de Sousáról szóltak, feladónk ugyanis zsinórban három pontot szerezve adta meg a játszma alaphangját, és növelte tovább csapata önbizalmát (6:2). A technikai szünet után azonban ellenfelünk ragadta magához a kezdeményezést, egyre veszélyesebben nyitottak, majd néhány gyors támadásnak köszönhetően megfordították az állást (11:12). Lányaink remekül küzdöttek, Miklai Zsanett pontjaival végig elérhető közelségben tartottuk a szlovénokat, így továbbra is reménykedhettünk az újabb szettgyőzelemben (17:20). Vacsi Evelin ismét fontos pontokat szerzett, így három labdamenettel később, egyenlő állásnál már a Ljubljana vezetőedzője volt kénytelen időt kérni (20:20). Hiába, Meredith Hardy huszonnégyig nyithatott, majd egy szlovén pont után a kiválóan játszó Miklai Zsanett lezárta a szettet (25:21, 2:0). 

A lendület a harmadik játszmára sem hagyott alább, Miklai és Pully Klein továbbra is kiemelkedő nyitásfogadással alapozta meg csapatunk játékát, így ismét sikerült ellépni az ellenféltől (8:3). A Ljubljana a belga válogatott Van der Vyver jó irányítójátéka ellenére is rengeteg hibával játszott, a mieink pedig könyörtelenül használták ki az adódó lehetőségeket (16:13). A szett végére már nem sok nyitott kérdés maradt, a találkozó végére - bő hetven percnyi játék után - Miklai tett pontot, így csapatunk három pontot szerzett a BL induló Calcit Ljubljana ellen (25:19, 3:0).

A három szettes bravúrgyőzelemnek köszönhetően csapatunk mind a nyolc mérkőzését lejátszva, tizennégy ponttal a Közép-európai Liga harmadik helyén áll, és minden bizonnyal ott lesz a márciusi, maribori Final Fourban. Együttesünk helyezése a hátralévő mérkőzések alakulásának függvényében még változhat, ám a legjobb négyből már csak egyetlen, igen valószínűtlen forgatókönyv esetén eshet ki. 

Sarlós Márton    


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Hirdetések