Jenkei Dániel, 2016.02.02. | Jégkorong

Ezúttal a magyar bajnokságban szereztek komoly skalpot U20-as jégkorongozóink.

Vasas-Continental - Fehérvár AV19 5:3

Gólszerzőink: Varga Tamás (2), Székely-Mádai Gergő, Czakó Barna, Szlépka Armand

U2O-as csapatunk remek játékkal verte az EBYSL és a magyar bajnokság listavezetőjét a Fehérvár AV19 csapatát, mindez azt jelenti, hogy a MAC után egy újabb magyar topcsapatot sikerült két vállra fektetni. Ami viszont a bajnokság szempontjából még fontosabb, hogy Jánosi Csaba és Nagy László csapata ezzel a győzelemmel tovább harcolhat a legjobb négybe kerülésért.

Szuper Levente, szakosztály igazgató: - Jó volt látni, hogy micsoda extázisba kerültek a srácok a meccset követően, de abszolút jogos volt a kitörő öröm. Ugyanazt tudom mondani, amit a MAC elleni siker után, az egész szakosztály számára sokat számítanak ezek a győzelmek. Kulcsfontosságú volt, hogy megfelelő létszámban voltunk, a feljátszókból is kialakult egy erős sor, és kifejezetten szép gólokat szerezve sikerült a bravúr. Azért bravúr, mert bizony a fehérváriak sem itt, sem a nemzetközi ligában nincsenek hozzászokva, hogy legyőzi őket valaki.

Jánosi Csaba, vezetőedző: - Úgy látom a játékosok lassan elhiszik, hogy nagy dolgokra lehetnek képesek. Természetesen az önbizalom mellett fontos volt az is, hogy megfelelő mennyiségű sorunk volt, ezzel egyrészt kiküszöbölhetőek a fáradtság miatt elkövetett hibák, másrészt terhet tudnak levenni egymásról a csapattagok. Sikerült elég sokszor nyomás alá helyezni az ellenfelet, szép gólokat szereztünk, visszaköszöntek begyakorolt elemek, tehát nem az ellenfél hibáiból éltünk. A győzelemmel a saját kezünkben maradt a sorsunk a négy közé jutás szempontjából.


Hirdetések