Jenkei Dániel, 2016.02.02. | Röplabda

A Folyondár utcában folytatódik a Közép-európai Liga, a Vasas Óbuda a következő minitorna rendezője.

A következő három napban a Vasas Óbuda otthonában folytatódik a Közép-európai Liga, méghozzá igencsak erős csapatok részvételével, hiszen kedden a honi rivális Békéscsabával, csütörtökön pedig a Calcit Ljubljana együttesével mérkőzik Jókay Zoltán csapata.

Hosszabb hetek kihagyása után immár ismét teljes értékű játékosként számíthatunk válogatott centerünkre, Vacsi Evelinre, aki megosztotta velünk gondolatait az előttünk álló ellenfelek, a múltbeli sérülése, a csapategység, és a MEVZA-célok kapcsán.

„A Békéscsabánál annyi változás történt, hogy újabb légióst igazoltak, egy elég magas amerikai lány személyében, ami nyilván növeli az edzőjük variációs lehetőségeit. Egy biztos, a legutóbbi bajnokinál sokkal szorosabb meccset szeretnénk játszani, mert az sem játékban, sem hozzáállásban nem volt méltó a Vasashoz."

"A Ljubljana is meghatározónak számít a MEVZA-ban, de velük csak a keddi meccs után fogunk részletesebben foglalkozni. Egy biztos, akárhogy is alakul a Békéscsaba ellen, gyorsan el kell felejtenünk, mert a szlovének semmivel sem számítanak könnyebb ellenfélnek.”

„Fizikálisan mostanra rázódtam teljesen vissza játékba a sérülésem után, végre ugyanazt a fáradtságot érzem edzések után, mint régen. Az UTE ellen már az volt a benyomásom, hogy teljes valómban ott tudok lenni a játékban. Az újpesti meccs egyébként is vízválasztó volt, a hullámvölgyek után úgy tűnik, megint jobban alakulnak a dolgaink.”

„Természetesen pozitívum, hogy mind a négy légiósunk ott lehet egyszerre a pályán a MEVZA-ban, de ez egyben nagyobb koncentrációt is kíván. Sikerült már beilleszkedniük, de fontos, hogy folyamatosan segítsük egymást, mert ellenkező esetben olyan durva mélypontok jöhetnek elő, mint mondjuk a Schwechat ellen decemberben. Azt a meccset a sérülésem miatt csak tévén keresztül követtem, de nem volt túl jó érzés…”

„A sérültjeinktől függetlenül ebben a keretben benne van a MEVZA-ban a négy közé jutás, ez reálisan elvárható, bízom benne, hogy a mostani két fontos meccsen hazai környezetben, ismert terepen további pontokat tudunk gyűjtögetni. És hogy elégedett lennék-e egy győzelemmel? Egy sportember nem mond ilyet, kétszer szeretnénk nyerni!”

A Folyondár utcai MEVZA-minitorna programja:

02.02. 19:00 Vasas Óbuda - LINAMAR-BRSE

02.03. 19:00 LINAMAR-BRSE - Calcit Ljubljana

02.04. 18:00 Vasas Óbuda - Calcit Ljubljana (TV: M4)


Hirdetések