Jenkei András, 2016.01.30. | Röplabda

A Budaörsi DSE nem jelentett akadályt a Vasas Óbuda számára.

 Vasas Óbuda – BDSE 3:0 (9, 14, 23)
Folyondár utca, 100 néző.

Vezette: Nagy L., Horváth M.

Vasas Óbuda: Sousa 6, Miklai 6, Hardy 6, Rountree 18, Benedek 12, Vacsi 3. Csere: Tóth A. (liberó), Nagy E. 5, Bodovics 2, Windisch 2.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

BDSE: Farkas, Kolada 6, Schumicky 2, Rácz 5, Imreh 3, Szabó K. 7. Csere: Boller (liberó), Czene 2. Antal.
Vezetőedző: Szél Márta.

Péntek este a mezőny második feléhez tartozó Budaörs látogatott a Folyondár utcába. Csapatunk a már megszokott hiányzók mellett ezúttal betegség miatt Durst Annát, szalagavatója miatt pedig Villám Lillát is nélkülözni volt kénytelen, míg a légiósok közül Pully Klein kapott pihenőt. A sok hiányzónak köszönhetően a kezdőcsapatban találta magát Benedek Gabriella, fiatal ütőnk pedig az este legkellemesebb meglepetését szolgáltatta.  

Az első játszmát Miklai és Rountree támadásaival nagyon magabiztosan kezdte a csapatunk, tizenkét labdamenet után tíz pontos előnyben voltak a mieink (11:1). A Budaörs jóformán csak rontásainkból szerzett pontot, Benedek pedig zsinórban három ászt szerválva növelte tovább előnyünket, negyedóra elteltével megszereztük a vezetést (25:9, 1:0). 

A második szett ismét Benedek kiváló nyitásaival indult, majd kilenc pontos hazai vezetésnél „debütálhatott” az Egyesült Államokból hazatérő Nagy Eszter (12:3). A későbbiek folyamán Windisch Kinga, valamint Bodovics Hanna is lehetőséget kapott, Rountree vezérletével pedig magabiztosan húzta be csapatunk a második játszmát is (25:14, 2:0). 

A harmadik szett során már jóval összeszedettebb játékot produkált a BDSE, ennek megfelelően az eredmény is lényegesen szorosabban alakult (8:4). A szokatlan nyitásfogadási formáció sokszor megzavarta a mieinket, ám előnyét ennek ellenére is magabiztosan őrizte csapatunk (16:11). A végjátékban egyenlíteni tudott a Budaörs, ám egy rontott nyitás megpecsételte sorsukat, együttesünk pedig a sok hiányzó ellenére is könnyedén hozta a kötelező győzelmet (25:23, 3:0). 
Hazai oldalról mindenképpen ki kell emelni a pályafutása során először kezdőcsapatba kerülő Benedek Gabriellát, aki remek nyitásai mellett nyitásfogadásával, valamint stabil támadójátékával is kiemelkedett a csapatból.
Folytatás péntek délután öt órakor, az MTK otthonában. 

Sarlós Márton      

 


Hirdetések