Jenkei András, 2016.01.26. | Röplabda

A Vasas Óbuda kettős győzelemmel jutott a  Magyar Kupa fináléjába.

Vasas Óbuda – FATUM-Nyíregyháza 3:1 (15, 24, -16, 22)
Folyondár utca, 200 néző. 

Vezette: Ujházi, Tillmann.

Vasas Óbuda: Sousa 1, Miklai 10, Vacsi 3, Rountree 12, Klein 9, Bodovics 5. Csere: Tóth A. (liberó), Háfra 9, Durst 3, Benedek 4, Villám 5, Windisch.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Nyíregyháza: Sitku 2, Araujo 16,  Ramdin 8, Andrejkovics 2, Sikos 17, Vén 2. Csere: Tóth F. (liberó), Kundrák 1, Kovács 4, Sitkey 1.
Vezetőedző: Kőhalmi Richárd.   

A Nyíregyházán aratott győzelemnek köszönhetően a Magyar Kupa elődöntőjének kedd esti visszavágóján csak két nyert szettre volt szüksége csapatunknak, hogy zsinórban ötödik alkalommal is bejusson a fináléba. 
Az első játszmát gyakorlatilag tíz perc alatt eldöntötte együttesünk, Pully Klein és Miklai Zsanett támadásainak köszönhetően ugyanis az első technikai szünetre hét, a másodikra pedig már tizenkét pontos előnyt építettek ki a lányok (8:1, 16:4). A játszma végén zárkózott Sikos Petra pontjaival az első percekben hibát hibára halmozó Nyíregyháza, ám a szettet így is nagyon könnyedén nyerte csapatunk (25:15, 1:0).

A mieinket kissé talán túlságosan is megnyugtatta az első szett eredménye, míg a vendégeknél beindult az eddig pont nélkül álló brazil légiós, Araujo, így a mérkőzés során először a Nyíregyháza került előnybe (7:8). Az első játszmában ellenállhatatlanul játszó Miklai kisebb hullámvölgybe került, így Jókay Zoltán Háfra Dominikát küldte helyette pályára, miközben a nyírségiek még jobban elléptek (12:16). Az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendülő brazil légiósunk, Pully Klein vezérletével azonban néhány labdamenet leforgása alatt egyenlített csapatunk, majd a végjátékra fordulva átvettük a vezetést, és két meccslabdához jutottunk (24:22). A Nyíregyháza ekkor még hárítani tudott, ám Rountree révén harmadik lehetőségével már élni tudott csapatunk, így az elmúlt négy kiírás győzteseként ismét bejutott a Magyar Kupa döntőjébe (26:24, 2:0). 

A harmadik játszmában fiatal feladónk, Durst Anna kapott lehetőséget Jókay Zoltántól, valamint továbbra is maradt a pályán Háfra Dominika. A szettet ismét a Nyíregyháza kezdte jobban, azonban Rountree pontjainak köszönhetően szorosan alakult az eredményt (7:8). Ütőink teljesítménye látványosan visszaesett a folytatásra, a vendégek így különösebb erőfeszítés nélkül kerültek egyre nagyobb előnybe (11:16). A játszma végén Klein helyére Benedek Gabriella érkezett a pályára, a vendégek pedig könnyedén hozták az immáron tét nélküli, pusztán presztízsharcnak tekinthető harmadik szettet (16:25, 2:1). 

A negyedik játszmára Villám Lilla is lehetőséget kapott, így a Vacsi-Háfra-Tóth trió mellett junior csapatunk szerepelt. A vendégek Araujo és Kovács Edina támadásaival irányították a játékot, ám Durst Anna jó nyitásaiból profitálva egyenlítettek a mieink (13:13). A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a szett végét a második játszmához hasonlóan ezúttal is Jókay Zoltán tanítványai bírták jobban, így a fiatalok tisztes helytállásának köszönhetően kettős győzelemmel jutott csapatunk a Magyar Kupa döntőjébe (25:22, 3:1).


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések