Jenkei Dániel, 2016.01.14. | Jégkorong

Nagy fölénnyel győzte le a Vasas HC csapata a listavezető MAC gárdáját az U20-as EBYSL küzdelmeiben.

Némi képzavarral élve a junior EBEL-liga el classicóját jelenti a Vasas és a MAC mérkőzése, a két csapat komoly rivalizálást folytat az utóbbi években, mind a hazai mind a nemzetközi porondon. Ebben a szezonban idáig a MAC-nak állt a zászló, nem véletlen, hogy listavezetőként várták ezt az EBYSL összecsapást.

A mieink részéről viszont az adhatott bizakodásra okot, hogy az állandó létszámproblémák után a Jánosi Csaba-Nagy László edzőpáros ezúttal több tehetséges „feljátszó” ifistára is számíthatott, így mennyiségben és minőségben is erős kerettel állt fel a Vasas HC U20-as csapata.

Az első harmadban még kicsit megilletődöttnek tűntek a mieink, a második játékrészben viszont egyértelműen átvettük az irányítást, és húsz perc alatt négyszer is sikerült betalálni. Ezután a záró harmadban már az órával is „játszhattak” a piros-kék fiatalok, akik azzal is komoly fegyvertényt értek el, hogy végül kapott gól nélkül zárták a találkozót.

Szuper Levente, szakosztály-igazgató: - Amióta a Vasasnál vagyok, az U20-as korosztályban még nem győztük le őket, sőt, sokszor kifejezetten nagy verést kaptunk. Már a múlt szerdán aratott győzelmünk a Debrecen-Miskolc közös csapata ellen is sok jót mutatott a jövőt illetően. Fontos megjegyezni, hogy most kezdjük igazán látni Jánosi Csaba és Nagy László munkáját a csapaton. A többség nagy fejlődésen ment keresztül még ebben a nehéz időszakban is, ami kecsegtető a jövőt illetően, ha tovább szőjük a felnőtt csapattal kapcsolatos terveinket. Mindenféle szempontból nagyon jókor jött ez a győzelem, nemcsak az U20-as korosztálynak, hanem az egész egyesületnek is, hiszen mi, a vezetők és edzők nap mint nap azon dolgozunk, hogy ezeket a srácokat felkészítsük a felnőtt jégkorongra.

Jánosi Csaba, vezetőedző: - Való igaz, nagyon sokat számított, hogy ezúttal kifejezetten erős kerettel tudtunk kiállni. Fizikálisan és fejben is jól bírták a srácok, szereztünk kifejezetten szép gólokat is, de voltak olyanok is, amikért kőkeményen meg kellett dolgozni. Mivel folyton változik a keret, nem állunk túl jól az EBYSL-ben, így az elsődleges cél a hit visszaszerzése volt. Azt hiszem, hogy egy kapott gól nélkül lehozott győztes rangadó tökéletes recept erre. Egyébként ez a siker nemcsak a mi érdemünk, hanem a többi edzőkollégáé is, hiszen például a most lehetőséget kapó ifik a mindennapokban nem velünk dolgoznak.


Hirdetések