Jenkei András, 2015.12.29. | Röplabda

Gyenge teljesítményt nyújtva fontos pontokat hullajtott el a Vasas Óbuda a Közép-európai Ligában.

Vasas Óbuda – SVS Post Schwechat 2:3 (-23, -24, 23, 18, -13)
Gödöllő, 200 néző.

Vezette: Muha, Bardic.

Vasas Óbuda: Sousa 5, Szombathelyi Sz. 8, Miklai 14, Rountree 15, Klein 11, Hardy 18. Csere: Tóth A. (liberó), Durst 1, Háfra 1.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Schwechat: Ruzickova 7, Stanková 16, Schmerlaib 9, Rimser 15, Katz 9, Cuta 8. Csere: Huber (liberó), Bajde, Chukwuma, Frühbauer.
Vezetőedző: Li Qing.
Rémálomszerűen kezdődött a két ünnep közötti mérkőzésdömping együttesünk számára, hiszen a Közép-európai Liga harmadik fordulójában bő ötven perc után két szettes hátrányba kerültek lányaink az osztrák SVS Post Schwechat ellen. Csapatként és egyénileg is érthetetlenül rosszul teljesítettek a mieink, a karácsonyi szünet teljesen szétzilálta a fejeket. A gyenge játék ellenére is lehetőségünk lett volna akár mindkét játszmát behúzni, ám a végjátékban rendre bátortalan, rossz megoldásokat választottak játékosaink, a Schwechat így teljesen megérdemelten vezetett. 

A harmadik játszmára sem javult sokat a csapat teljesítménye, mindössze a nyitásokban rontottak kevesebbet a lányok, ám ez is elegendőnek bizonyult a szépítéshez. A negyedik szett során az osztrákok széthibázták magukat, így a mérkőzés során ismét centerként szereplő Miklai Zsanett pontját követően következhetett az ötödik játszma.  Épp Miklai nyitásainak köszönhetően már 5:0 arányban is vezettünk a sorsdöntő szettben, ám ez sem bizonyult elegendőnek, a Schwechat egy 0:7-es sorozattal átvette a vezetést, előnyét pedig már meg is tartotta a mérkőzés végéig. Az osztrák csapat így megszerezte első két pontját a sorozatban, csapatunk pedig óriási csalódásra mindössze egyetlen ponttal gazdagabban várhatja a holnap esti folytatást a TEVA-Gödöllő ellen. 

Sarlós Márton


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések