Jenkei András, 2015.12.16. | Röplabda

Bár a Vasas Óbuda kettős vereséggel búcsúzott a Challenge-kupától, idehaza nem vallottak szégyent a lányok.

Vasas Óbuda – Olympiakosz Pireusz 1:3 (22, -16, -17, -13).
Fáy utca, 300 néző.

Vezette: Sampaolo, Geldof. 

Vasas Óbuda: Sousa 2, Klein 11, Miklai 7, Rountree 16, Szombathelyi Sz. 5, Hardy 5. Csere: Tóth A. (liberó), Durst, Háfra 1, Bodovics, 1 Villám. 

Olympiakosz: Lazarevic 7, Lamprousi 11, Christodoulou 4, Malasai 16, Giota 10, Tsvetanova 9. Csere: Kokkinaki, Konomi (liberók), Konstantinou 5, Vlachaki 6, Teza 1, Emmanouilidou 1. 

Az idegenbeli három szettes vereséget követően pokolian nehéz mérkőzésre számíthatott az Olympiakosz Pireusz elleni Challenge-kupa visszavágón csapatunk, a Vasas Óbuda. Az első játszmában rá sem lehetett ismerni csapatunkra az odavágóhoz képest, és nem csak azért, mert Miklai Zsanett vette át Bodovics Hanna helyét centerként. Lányaink maximális koncentrációval, teljes erőbedobással kezdték a mérkőzést, és végre a Jókay Zoltán által sokat hiányolt tűz is teljes hőfokon égett bennük a görög bajnok ellen. Ellenfelünk nem is nagyon tudott mit kezdeni játékunkkal, az első technikai szünetre már öt ponttal vezettünk (8:3). A folytatásra magához tért nagynevű ellenfelünk és néhány perc leforgása alatt ledolgozta hátrányát (10:10). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de az Olympiakosz csupán egyetlen pont erejéig tudta átvenni a vezetést, így rendkívül kiélezett végjátékra lehetett számítani (18:18). Az Olympiakosz mindent megtett a játszmagyőzelemért, de amerikai légiósunkat, Tess Rountree-t egyszerűen nem tudták semlegesíteni. Rountree zsinórban négy pontot szerezve szettlabdához juttatta csapatunkat, melyet Pully Klein ászának köszönhetően sikeresen ki is használtak a lányok (25:22, 1:0). 

A második szettben Miklai Zsanett remek nyitásaival ismét korai időkérésre kényszerítette a vendégek mesterét (4:1). A szett feléig ezúttal is kiválóan helytállt csapatunk, a görögök három pontos előnyét is sikerrel dolgozták le lányaink (12:12). Sajnos a folytatásban széteső nyitásfogadásunkkal sorra ajándékoztuk a pontokat a görögöknek, akik természetesen ezt maximálisan kihasználták és könnyedén nyerték meg a játszmát (16:25, 1:1).  

A harmadik játszmára ismét összeállt együttesünk, remek csapatmunkával három pontos előnyt dolgoztunk ki az első technikai szünetre (8:5). A görögök hamar reagáltak, nyitásaikkal ismét liberónkat, Tóth Andreát kezdték keresni, a második technikaira így már ők vonulhattak előnnyel (12:16). Tóth helyére Miklai állt be fogadni, és bár ezzel stabilizáltuk alapjátékunkat, az Olympiakosz előnye tovább nőtt (14:21). Jókay Zoltán Durst Anna és Háfra Dominika beküldésével próbálta felrázni csapatát, ami Háfra kiváló szerváinak köszönhetően be is jött, a vendégek időt kértek (16:21). Sajnos ez volt az utolsó fellángolás a mieink részéről,  az Olympiakosz Pireusz megnyerte a harmadik szettet és ezzel eldöntötte a továbbjutás kérdését (17:25, 1:2). 

A negyedik felvonásra Szombathelyit Miklai váltotta, centerbe Bodovics Hanna érkezett a pályára, feladóként pedig továbbra is Durst Anna irányíthatta a játékot. A továbbjutás tudatában természetesen a görögök is változtattak összeállításukon, ám vezetésüket ismét gyenge nyitásfogadásunknak köszönhették (3:7). A hátralevő percek már nem a mieinkről szóltak, az Olympiakosz magabiztosan szerezte meg a győzelmet és így kettős győzelemmel jutott tovább, de az első szettben mutatott játék és küzdőszellem mindenképpen előremutató lehet a jövőre nézve (13:25, 1:3). 

Sarlós Márton  
fotó: Doba István  


Hirdetések