Jenkei András, 2015.11.29. | Röplabda

A Vasas Óbuda 3:1-es győzelemmel zárta idei kilencedik bajnoki mérkőzését.

Vasas Óbuda – Jászberényi RK 3:1 (17,-20, 16, 10)
Folyondár utca, 200 néző.

Vezette: Farkas, Horváth.

Vasas Óbuda: Sousa 3, Klein 12, Bodovics 7, Miklai 22, Szombathelyi Sz. 18, Hardy 9. Csere: Tóth A. (liberó), Durst.
Vezetőedző: Jókay Zoltán. 

Jászberényi RK: Brkovics 2, Gardovic 10, Pintér 11, Bleicher N. 5, Mishonova 10, Borsos 7. Csere: Lékó (liberó), Bertók, Gregor, Kocsmár.
Vezetőedző: Deme Gábor.

A már "megszokott" hiányzók mellett újabb sérülés nehezítette a szakvezetés dolgát a Jászberényi RK elleni mérkőzés előtt, az egyik hétközi edzésen Vacsi Evelin ujját törte egy blokkszituáció közben. Válogatott centerünket Bodovics Hanna pótolta a kezdőcsapatban.

Az első játszmában a kezdetektől fogva a Vasas Óbuda dominált, lányaink pontos, jó játékkal rukkoltak elő, míg a vendégek sokat hibáztak. Miklai Zsanett különösen elemében volt, de Szombathelyi Szandra játékára sem lehetett panasz (16:12). Kétszer is úgy tűnt, zárkózni tud majd a Jászberény, de egy-egy rontott nyitással saját helyzetüket tették még nehezebbé, és így végül nagy különbséggel bukták el a szettet (25:17, 1:0).

A második játszmára feljavult a Jászberény, sokáig szorosan alakult az eredmény, ám a szett derekán ismét a mieink tudtak ellépni (14:9). Deme Gábor időkérését követően azonban pillanatok alatt ledolgozta hátrányát a vendégcsapat, sőt, Ivana Gardovic nyitássorozatával a vezetést is átvették (15:18). Jókay Zoltán hiába kért időt, ezekben a percekben nem volt a pályán olyan játékos, aki ki tudta volna húzni csapatunkat a gödörből, egyenlített tehát a Jászberény (20:25, 1:1). 
A harmadik játszma még a másodiknál is szorosabban kezdődött, ám tíz pont felett ismét elléptek a mieink, Deme Gábor pedig időt kért (12:9). Ezúttal nem hozott nagy változást a vendégek játékában az edzői húzás, továbbra is a Vasas Óbuda dominált, ám a túloldalon Irena Mishonova szettben tartotta csapatát (15:12). Szombathelyi Szandra nyitássorozatával megduplázta előnyét együttesünk, majd Pully Klein életerős támadásaival lezártuk a szettet (25:16, 2:1). 

A folytatásban 4:4-ig tartotta magát a vendég gárda, ekkor azonban Bodovics Hanna nyitásainak köszönhetően megnyugtató előnybe került együttesünk (11:5). A Jászberény fejben teljesen szétesett, csapatunk Klein és Miklai vezérletével tovább növelte előnyét, majd brazil szélső ütőnk egy gyönyörű ásszal pontot tett a mérkőzés végére (25:10, 3:1). 

Sarlós Márton


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések