Jenkei Dániel, 2015.11.27. | Ökölvívás

Figyelemre méltó sikert ért el Bacskai Balázs a rangos Tammer-tornán.

Múlt hétvégén tizenhét ország versenyzői léptek kötelek közé a finnországi Tamperében rendezett Tammer-tornán. Az indulók között volt a Vasas Európa-bajnoka, Bacskai Balázs is, aki kezdésként a negyeddöntőben a skót Martin Harkint győzte le másodikmenetes technikai KO-val. Ezután a legjobb négy között nem okozott problémát a korai Lee Sheng Hyun sem, akit 2-1-es pontozással múlt felül.

Következhetett a finálé az angol Tabiri –Essuman Haizelt ellen, ahol az első menetben egyértelműen a szigetországi öklöző dominált, de Bacskai nem esett kétségbe, és új edzője, Erdei Zsolt tanácsait megfogadva a második, illetve a harmadik menetben fokozatosan a maga javára tudta fordítani a meccset. Bacskai aranyérme egyben a magyar küldöttség egyetlen első helyét is jelentette.

Versenyzőnk számára nincs megállás, hiszen már most gőzerővel készül a jövő héten Hévízen megrendezésre kerülő Magyar Bajnokságra.

Bacskai Balázs:
- Fontos állomás volt ez a verseny a magyar bajnokság előtt, az önbizalmamnak mindenképpen jó tett, hogy nemzetközi porondon tudtam aranyat nyerni. Sok szempontból új korszak kezdődött a pályafutásomban, hiszen Erdei Zsolttal készülök, és úgy érzem, már ilyen rövid idő alatt is sokat tudtam ez által fejlődni. Más az edzésmunka, más a mentalitás, és természetesen hihetetlen tapasztalata van, ami most Tamperében is jól jött néhány feszült szituációban. Három meccset nyertem, a skót ellenfelemet simán kiütéssel vertem, utána pedig egy koreai, majd a döntőben egy angol bunyós jött, utóbbi volt a nehezebb meccs. Hamarosan itt az országos bajnokság, ott is hasonló színű éremre pályázom, hogy utána válogatottként tavasszal legyen esélyem az olimpiai kvalifikációs viadalokon.

Eredmények:
Negyeddöntő: Bacskai Balázs - Martin Harkin (SCO) TKO 2. menet
Elődöntő: Bacskai Balázs - Lee Sheng Hyun (KOR) 2-1
Döntő: Bacskai Balázs - Tabiri - Essuman Haizel, ENG 2-1

fotók: Facebook


Hirdetések