, 2015.11.16. | Kézilabda

Csík János együttese négy góllal múlta felül a Pénzügyőr csapatát.

NBI/B 9. forduló
Vasas SC – Pénzügyőr SE 22-18 (12-9)
Vasas SC: Tzintzis (kapus), Hárs, Barczi 2, Becséri 4, Lyngby, Kocsis, Rózsa 5. Csere: Balog (kapus), Katona 6 (3), Pados 3, Mester 1, Németh 1.

Kiállítás: 6 perc ill. 4 perc
Hétméteres:3/3 ill. 6/3

Nem volt könnyű dolga kézilabdacsapatunknak, amely azt a Pénzügyőrt fogadta, amely a forduló előtt csupán négy ponttal volt a mieink mögött. Az első félidőben látottak igazolták az előzetes várakozásainkat, a csapatok sokáig fej-fej mellett haladtak, de a félidő hajráját Becséri Kitti vezérletével jobban bírtuk, így háromgólos előnyből várhattuk a folytatást.

A második játékrész elején finoman szóval sem potyogtak a gólok, úgy tűnt, mindkét csapat az öltözőben maradt. A tizenharmadik gólunkra egészen a 38. percig kellett várnunk, de megérte, hiszen ezután zsinórban hármat lőve, ötgólosra növeltük az előnyünket. A magabiztos vezetés talán kissé kényelmessé tette a mieinket, akik érthetetlen módon újabb nyolcperces gólcsendet produkáltak. Ezt kihasználva ellenfelünk felzárkózott három gólra, sőt akár nagyobb baj is lehetett volna, amennyiben értékesítik a büntetőiket, de szerencsére kapusaink eszén nem tudtak túljárni, így végül sima győzelemet arattunk. A találkozó krónikájához tartozik, hogy beállós pozícióban bemutatkozott csapatunkban Mester Nóra.

Fotó: Doba István

Csík János vezetőedző értékelése:

- Meg kell szoknunk, hogy mindenki meg akar szorongatni minket. A Pénzügyőr nem kiemelkedően erős csapat, de az első félidőben jelentősen megnehezítette a dolgunkat. A második játékrészben ötgólos előnynél kicsit magunkra húztuk őket, de úgy éreztem, a győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben. Örülök annak, hogy mindenki jól meg tudta oldani a feladatát.


Hirdetések