Jenkei András, 2015.10.29. | Röplabda

Kecskeméten aratott háromszettes győzelemmel kezdte meg idei szereplését a Magyar Kupában a címvédő Vasas Óbuda.

Pincelakat Kecskeméti RSE – Vasas Óbuda 0:3 (-19, -16, -16)
Kecskemét, 100 néző.
Vezette: Halász, Ujházi.

Vasas Óbuda: Durst, Szombathelyi Sz. 5, Vacsi 3, Rountree 7, Klein 8, Hardy 10. Csere: Tóth A., Benedek G. (liberók), Háfra 3, Bodovics 10, Miklai 3, Villám 1, Windisch 3, Czettli. 
Vezetőedző: Jókay Zoltán

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB I. újonca, a Kecskemét várt a mieinkre. Címvédő csapatunk idegenben kezdte meg szereplését Szappanos Máté fiatalokra épülő együttese ellen, légiósaink közül ezúttal a feladó Jacqueline de Sousa maradt ki. Brazil feladónk helyére így Durst Anna került a kezdőcsapatba, a többi poszton pedig a megszokott arcokat láthattuk.

Pocsékul kezdtük a mérkőzést, a lelkesen játszó kecskemétiek teljesen megérdemelte vezettek a második technikai szünetig. Ekkor kissé éledezni kezdett csapatunk, Pully Klein nyitássorozatának köszönhetően fordítottunk és behúztuk a szettet, ám a mutatott játék bőven hagyott kívánnivalót maga után (19:25, 0:1).

A folytatásra Kleint Háfra Dominika, Vacsi Evelint pedig Bodovics Hanna váltotta. A hazaiak továbbra is felszabadultan játszottak, húzott nyitásaikkal sok zavart keltettek nyitásfogadásunkban. Ennek ellenére fokozatosan javuló játékkal, és szép Rountree-pontokkal megdupláztuk előnyünket (16:25, 0:2). 

A harmadik játszmában Miklai Zsanett, Villám Lilla és Windisch Kinga kapott lehetőséget szélső ütőként. Bodovics Hanna vezérletével végre magabiztosan kezdett játszani együttesünk, ám Kiss Gréta zsinórban négy ászt nyitott, és fordítani tudott a Kecskemét. A hazaiak erejéből azonban többre már nem futotta, a kiemelkedően játszó Bodovics mellett Windisch is beszállt a pontgyártásba, így a játszma végére már csak a pontarány volt kérdéses. Az utolsó percekben Czettli Emesen, majd liberó poszton Benedek Gabriella is pályára lépett, így a kecskeméti siker alkalmával Buday Balázs mind a tizennégy játékosának játéklehetőséget tudott biztosítani (16:25, 0:3).

Visszavágó november tizenötödikén a Folyondár utcában.

Sarlós Márton     

 


Hirdetések