, 2015.10.06. | Röplabda

A hétvégén a TEVA-Gödöllői RC meghívására a XVI. Ádám László Emléktornán lépett pályára a Vasas Óbuda.

Csapatunk veretlenül nyerte meg a felkészülés utolsó állomásának számító tornát és válogatott játékosaink hiányában is jó benyomást tett.

A csoportmérkőzések során az alaposan átalakuló, Hollósy László vezette MTK, valamint a nemzetközi porondon is induló FATUM-Nyíregyháza várt a mieinkre. Délelőtt a fővárosi kék-fehérek elleni találkozót még kissé álmosan kezdte csapatunk, ám a nehézkesen megnyert első játszmát követően már felpörögtek a lányok. Meredith Hardy kiemelkedő centerjátékának, valamint stabil nyitásfogadásunknak köszönhetően a következő szettekben már nem volt kérdéses a győztes kiléte, így Buday Balázs minden játékosának játéklehetőséget biztosíthatott.

A délutáni folytatásban a Nyíregyháza ellen már jóval nehezebb dolga volt csapatunknak. Az első szettben a nyitásokkal és a nyitásfogadással is hadilábon állt együttesünk, ám szép tartásról tanúbizonyságot téve ennek ellenére is sikerült előnybe kerülnünk. A második játszmára már javult az alapjáték, így a nyírségiek kiváló teljesítményét is felülmúlva megduplázta előnyét a Vasas Óbuda. A biztos csoportelsőség tudatában Buday Balázs a junior együttest küldte fel a harmadik játszmára, fiatal játékosaink számára azonban a légiósaikat pályán tartó Nyíregyháza még nagy falatnak bizonyult.

A vasárnap délelőtti, UTE elleni elődöntőt kifejezetten gyengén kezdte együttesünk, így teljesen megérdemelten szerzett vezetést ellenfelünk. A folytatásra sikerült stabilizálni a nyitásfogadást, Meredith Hardy pedig eredményesen szűrte meg a lila-fehérek támadásait, így nagy csatában egyenlített csapatunk. A kiírás értelmében következhetett a tizenöt pontig tartó, harmadik játszma, melyet brazil légiósunk, Pully Klein vezérletével meg is nyert együttesünk, és így a döntőbe jutott.

A fináléban a szintén légiósokkal megerősített, a hétvége folyamán remek teljesítményt nyújtó Jászberénnyel csaptak össze a mieink. Csapatunk a lehető legjobb pillanatban állt össze, hiszen a hétvége legjobb játékával, magabiztosan nyertük meg a döntőt. Ebben a produkcióban négy légiósunk mellett már Miklai Zsanett is főszerepet vállalt.

A Vasas Óbuda legjobbjának Pully Kleint választották meg.

Fotó: Doba István

Csoportmérkőzések     

Vasas Óbuda - MTK 3:0 (22, 18, 17)

Vasas Óbuda: Klein 9, Rountree 7, Miklai 6, Hardy 16, Bodovics 5, Sousa 2. Csere: Tóth A., Nagy M. (liberók), Villám 7, Durst 1, Háfra 1, Windisch 2, Benedek.

Vasas Óbuda - Nyíregyháza 2:1 (26, 27, -11)

Vasas Óbuda: Klein 8, Rountree 8, Miklai 4, Bodovics 4, Hardy 6, Sousa 5. Csere: Tóth A., Nagy M. (liberók), Háfra 6, Durst 1, Benedek 3, Villám 4, Windisch 1.

Elődöntő

Vasas Óbuda - UTE 2:1 (-18, 23, 10)
Vasas Óbuda: Klein 10, Villám 8, Miklai 4, Bodovics 3, Hardy 11, Sousa 7. Csere: Tóth A. (liberó), Háfra 1, Durst.

Döntő

Vasas Óbuda - Jászberényi RK 3:0 (19, 20, 23)
Vasas Óbuda: Klein 11, Rountree 15, Miklai 14, Bodovics 1, Hardy 9, Sousa 1. Csere: Tóth A. (liberó).


Hirdetések