Jenkei András, 2015.09.14. | Torna

A tornászok egyéni bajnokságán a Vasas két kitűnősége – Kardos Botond és Tálas Bence – a lehetséges hét aranyból négyet gyűjtött be.

A tavalyi negyedik hely után Tálas Bence ezúttal aranyérmet vehetett át a pénteki összetett verseny után. Vereczkei István tanítványa kiegyensúlyozottan szerepelt, teljesen megérdemelten végzett az első helyen, a szerenkénti döntőkben pedig mindhárom színű éremből begyűjtött egyet-egyet.

Tálas Bence:
- Ezeket az eredményeket nagy sikernek élem meg, de nem vagyok százszázalékosan elégedett, hiszen voltak rontásaim mind az összetettben, mind a szerenkénti finálékban. Gyűrűn számítottam a győzelemre, korláton egy kisebb pontatlanság úgy érzem az elsőségbe került, és ugyanez igaz a nyújtóra is ahol elég erős a gyakorlatom, de a leugrásnál hibáztam.

A tizennyolcadik életévét a napokban betöltő Kardos Botond egészen kiválóan debütált a felnőttek között, hiszen két szeren is aranyérmes lett, az összetettben hetedikként zárt. 

Reszeli Péter, Kardos Botond mestere:
- Nagyon örülünk a két győzelemnek. A talaj gyakorlata teljesen rendben volt, ugrásban tud ennél jobbat is, de a két nap során bemutatott gyakorlatok alapján úgy érzem nem volt érdemtelen az arany. Fő célunk, hogy Botond bekerüljön a glasgow-i felnőtt világbajnokságra utazó magyar csapatba. Erre azt gondolom most már minden esélye megvan, döntés két hét múlva a szombathelyi Grand Prix után születik.

Eredmények – Országos egyéni bajnokság

összetett:
1. Tálas Bence 81.850
7. Kardos Botond 79.950
talaj:
1. Kardos Botond 14.700
lólengés:
6. Tálas Bence 12.300
gyűrű:
1. Tálas Bence 14.400
ugrás:
1. Kardos Botond 13.400
korlát:
3. Tálas Bence 13.700
nyújtó:
2. Tálas Bence 13.400

 


Hirdetések