2007.08.03. | Kézilabda
Augusztus 1-jén két edzőmérkőzéssel folytatta a felkészülést a bajnokságra a Vasas női kézilabda csapata. A soros ellenfél a Kiskunhalas volt. A halasiak hasonló cipőben járnak, mint az angyalföldiek, hiszen náluk is drasztikus fiatalításba kezdett a szakmai stáb.

Vasas – Kiskunhalas 31-30 (13-13)

Vasas:
Guiu (kapus), Kuprichenkova 4, Balog B. 2, Sterbik 4, Pollaková 5, Gaál A. 4, Kovács B. 2.
Csere: Tóth Zs. (kapus), Szalontai, Ferencz 3, Roszinszki 1, Várkonyi 3, Szeberényi 3 

Az első mérkőzést délelőtt 10 órakor játszották.
Az első félidőben a piros-kékek játéka eléggé hullámzó volt, hiszen olykor a védekezésbe, máskor pedig a támadásba csúszott hiba. A védekezésbeli hibákból sorra gól születhetett volna, ha a hazaiak kapujába nem a román Guiu állt volna. A Vasas új kapusa bravúrt-bravúrra halmozott, mellyel őrületbe kergette a vendégeket. A hazaiak támadójátéka kisebb hibáktól eltekintve eredménycentrikus volt, főleg Pollakovának, Gaálnak és Kuprichenkovanak köszönhetően. Ők hárman futószalagon gyártották a gólokat. Az első félidő nagy izgalmak özepette 13-13-as döntetlennel zárult.

A második játékrészre Papp György, a Vasas trénere alaposan átvariálta csapatát. Pályára lépett többek között Tóth Zsanett, Szeberényi Blanka és Várkonyi Viktória is. A lányok azonban mintha az öltözőben maradtak volna, hiszen a halasiak sorozatban alakították ki a ziccereket és két góllal el is tudtak húzni. Ekkor Sterbik Andrea gondolta úgy, hogy változtatni kell az eredményen, és góljainak köszönhetően újra döntetlen lett az állás. Ez a félidő még nagyobb hajtást és akarást hozott, aminek a velejárói, hibák és a szabálytalankodások voltak. Nem volt könnyű dolguk a játékvezetőknek, hiszen kőkemény ütközések és faultok tarkították a mérkőzést. A kilátogató nézőkre nagy hatást gyakorolt Várkonyi Viktória játéka. Viki hasznos eleme volt ekkor a csapatnak, és nem csak gólpasszaival, hanem góljaival is felhívta magára a figyelmet. Kiemelkedőt nyújtott a csapatban még Pollaková is, aki tavaly nagyon kevés játéklehetőséghez jutott, de idén kulcsszerepe lehet a megfiatalított csapatban. A drámai küzdelem végül 31-30-as hazai győzelemmel zárult.


Vasas – Kiskunhalas 27-21 (17-9)

Vasas:
Tóth Zs.(kapus), Kuprichenkova 2, Gorova 3, Sterbik 4, Pollaková 3, Gaál 2, Kovács B. 3.
Csere: Ferencz J. 1, Balog B. 1, Roszinszki 1, Várkonyi 1, Szeberényi 6, Mocsai 

A második mérkőzést délután 3 órakor játszották a csapatok. Azok a nézők, akik délelőtt is kint voltak, újra kiélezett, szoros csatára számítottak - nem így lett.

Az első meccshez képest két változás is történt az összeállításban, hiszen Natasa Gorova és Mocsai Dorottya is pályára lépett. A kimaradó játékos ezúttal Szalontai Edit volt.
Az angyalföldiek jól kezdték a mérkőzést, de a kezdeti lendület kicsit alább hagyott a vendégek 3 góljának köszönhetően. A hazaiak válaszára sem kellett sokat várni, hiszen Kovács Bianka jobb felső sarokba lőtt labdájával 3-3-ra módosult az állás. Pollaková góljának köszönhetően már a Vasas vezetett. A vendégek ekkor még ki tudtak egyenlíteni, de Gaál beállós gólja után ismét az angyalföldiek vezettek, sőt, Sterbik gólja után először a találkozón kéttő volt az előny. A félidő második részében a Vasas nagy fölényben játszott, mely gólokban is megmutatkozott. Kovács Bianka harcos megmozdulását követően már 10 találat volt a két csapat közötti különbség. A játékrész végére a halasiak kicsit faragtak hátrányukból, de még így is 17-9-re vezetett a Vasas.

A második félidőre Papp György ismét átszervezte csapatát. A román légiós, Guiu állt be a hazaiak kapujába. A pályára lépő hetes között volt még Ferencz Judit, Balog Beáta és Szeberényi Blanka is. Az együttesek ott folytatták, ahol az előzőt abbahagyták. Az piros-kékek továbbra is jól játszottak. Előbb Sterbik szerzett gólt, majd Balog Beáta és Pollaková játszottak össze, utóbbi góllal fejezte be az akciót. Nem sokkal később Szeberényi értékesített egy büntetőt, majd Sterbik és Roszinszki volt eredményes. Ezen a mérkőzésen nem volt egy súlycsoportban a két együttes, hiszen a halasiak nagyon kapkodva játszottak, óriási védelmi hibákkal, míg a Vasas kezdett csapatként működni. A végeredmény 27-21 lett. 
A felkészülés ezen szakaszában fontos edzőmeccseket játszott csapatunk, melyeken  szakmai vezetésünk próbára tehette a keret tagjainak képességét és lemérhette hol is tartunk a felkészülésben. 

Nagy Attila            



 


Hirdetések