Jenkei András, 2015.08.26. | Úszás

Harmadik helyen áll a Vasas SC a 2015. évi úszó országos bajnokságok összesített ranglistáján.

A napokban tette közzé a Magyar Úszó Szövetség azt a táblázatot, amely a delfintől a felnőtt korosztályig összesíti a medencés országos bajnokságok eredményeit. A rangsor  jelenlegi állása szerint a Vasas SC az előkelő harmadik helyet foglalja el.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Vasas sportolói Hosszú Katinka távollétében két éremmel zárták a győri felnőtt országos bajnokságot, ezt követően azonban gyermek és ifi korosztályban igazi éremeső következett.

A július közepén Miskolcon rendezett gyermek OB-n összesen 16 aranyat „úsztak össze” a Vasas fiataljai. Kiemelkedő teljesítménnyel rukkolt elő Csicsáky Péter, aki öt egyéni és két váltóaranyat nyert, 100 gyorson pedig korosztályos csúcsot úszott. Varga Máté három aranyérmet nyert, 100 háton pedig délelőtt és délután is korosztályos csúcsot tudott elérni. Rajtuk kívül kiemelendő Kőhalmi Kornél, aki három egyéni és két váltó aranyat szerzett, illetve Kós Huber, aki két egyéni és két váltóarannyal járult hozzá ahhoz, hogy a Vasas legyen a bajnokság legeredményesebb egyesülete. Fontos adalék az is, hogy a versenyen minden vasasos fiúváltó korosztályos csúccsal diadalmaskodott.
A lányok között is akadt egyéni aranyérem, hiszen Szőke Viktória 100 háton tudott nyerni.

Miskolc után Eger következett, itt rendezték az ifik bajnokságát, ahol szintén eredményesen szerepelt a Vasas. Összesen három aranyérmet szereztek a versenyzőink, Gyertyánffy Sára 50 mellen és 200 vegyesen nyert, de a diadalmaskodott a női 4X100-as gyorsváltó is (Gyertánffy Sára, Márka Adrienn, Kovács Nikolett, Borsi Anett). Érdekesség, hogy a váltó győztes ideje a felnőtt bajnokságon is aranyéremre lett volna elegendő.

Magyarovits Zoltán vezetőedzőt kérdeztük az utánpótlás korosztály  nyári eredményeiről:
- Nagy dolog, hogy harmadikak vagyunk ezen a bizonyos éremtáblázaton, főleg úgy, hogy a felnőtt eredmények is beleszámítanak. Ha még Hosszú Katinka is szerepelt volna a hazai bajnokságon, akkor aligha lenne kérdés, hogy ki vezetné a rangsort, de ez még a rövidpályás bajnokságon realizálódhat. Gyerek korosztályban tudtuk, hogy jók az esélyeink, tényleg kiemelkedő tehetségeink vannak, akikről a következő években még sokat fogunk hallani. Az ifik kapcsán pedig az a pozitívum, hogy a mostani érmeseink korábban, az alsóbb korosztályokban nem nagyon végeztek dobogón, ez pedig egy jó tendenciának tűnik. Márka Adriennek és Kovács Nikolettnek arra is jó esélye van, hogy jövőre a hódmezővásárhelyi ifi Eb-n is eredményesen szerepeljenek. Egyébként éremhalmozás ide vagy oda, a legjobban mégis a korosztályos csúcsoknak örülök, hiszen ezek az eredmények azt jelentik, hogy valami olyat sikerült alkotni, amit korábban másnak még nem.


Hirdetések