Jenkei András, 2015.08.23. | Kajak-kenu

A tavalyi világbajnoki bronzérem után idén Milánóban a dobogó második fokára állhatott fel a Kammerer-Tóth-Kulifai-Pauman négyes. 

Igaza lett Fábiánné Rozsnyói Kati néninek, aki azt mondta, hogy a négyes megfelelően felkészült, innentől kezdve pedig az ellenfelek formáján múlik minden. És igaza letţ, Pauman Daninak is, aki úgy vélekedett a világbajnokság előtt, hogy a megszokott riválisokon kívül a Szolnokon készülő szlovákok lehetnek még ott a végelszámolásnál.
Nos, nemcsak ott voltak, hanem rajt-cél győzelemmel nyerték meg a világbajnoki döntőt, a mieink nem igazán tudták őket megszorítani, a második helyet viszont magabiztosan hozták Tóth Dávidék. A harmadik pozíció a cseheknek jutott, a Londonban aranyérmes ausztrál négyes pedig csak negyedik lett, ami jól mutatja, hogy milyen erős volt mezőny.

A mieink szereplése azt jelenti, hogy sikerült a tavalyi moszkvai vb-eredményen egy helyet javítani, de ami ennél is fontosabb, a mostani második hely már riói kvótát is ér. Az alapvetően boldog, de azért némi hiányérzettel bíró vasasos négyes két tagja értékelt röviden honlapunknak a döntő után:

Kulifai Tamás:
- Ahogy terveztük, mindent kiadtunk magunkból, úgy gondolom, hogy jó pályát mentünk. Kicsit csalódott vagyok, hogy ez csak az ezüstéremhez volt elég, de el kell ismerni, hogy a szlovákok ma jobbak voltak.

Pauman Dániel:
- Boldog vagyok, mert az elmúlt egy évben előreléptünk, ráadásul kvótát is szereztünk Rióra, de maximálisan elégedettek nem lehetünk, mert az aranyéremért jöttünk. Bízom benne, hogy jövőre már ezt a célt is sikerül elérnünk. Köszönjük az összes szurkoló buzdítását, különösen a Vasas-szimpatizánsokét, a klub vezetőinek pedig hálásak vagyunk, hogy biztosítják a nyugodt hátteret számunkra.


Hirdetések