2015.08.22. | Kajak-kenu

Délelőtti előfutamát megnyerve, egyből világbajnoki döntőbe jutott 1000 méteren a vasasos kajaknégyes. Rövid értékelések Milánóból.

Viszonylag simán teljesítette első célját a Kammerer-Pauman-Tóth-Kulifai négyes Milánóban, hiszen a csütörtök délelőtti előfutamban megelőzték a rivális ausztrálokat, és futamgyőztesként jutottak be a vasárnapi fináléba. Az olimpiai kvóta így már tényleg csak egy karnyújtásnyira került, de a vasasos sportolóknak (v)érmesebb reményeik vannak...

Tóth Dávid: "Olyan pályát tudtunk menni, amilyet elterveztünk, és úgy érzem, hogy a döntőben tudunk majd még egy kicsit erősebbet."

Pauman Dániel: "Higgadt, magabiztos pályát jöttünk, főleg arra figyeltünk, hogy a többi egység ne lepjen meg minket. Az olimpiai kvóta már félig zsebben, a döntőben csak magunkra fogunk figyelni. Reméljük, sikerül a hőn áhított vb-aranyat megszerezni."

Kulifai Tamás: "Kicsit talán szorosabb futamra számítottam, de szerencsére uraltuk a mezőnyt. A döntőig még tudunk töltődni, aztán megyünk egy nagyot, és meglátjuk, mire lesz elég..."


Hirdetések