Jenkei András, 2015.07.31. | Röplabda

Rövid vakáció, hosszú edzőtábor és egy AC/DC koncert Varsóban – dióhéjban így néz ki a Vasas Óbuda vezetőedzőjének, Jókay Zoltánnak a nyara.

Tetszett?
- Rossz AC/DC koncertet még nem láttam. Ez sem volt az, nagyon jól szórakoztunk.

Egyébként sincs oka a panaszra, akad tennivalója bőven…
- Mindig is szerettem a nyarakat, de ez az idei most nagyon gyorsan telik. Május óta – két hét kivételével – folyamatosan edzőtáborozunk a válogatottal, most éppen Békéscsabán vagyunk, ahol hétvégén Euroliga meccseket játszunk Grúzia ellen. Ezzel párhuzamosan pedig természetesen a Vasas dolgait is intézni kell, próbáljuk a lehető legerősebb keretet kialakítani az új idényre.

Lesznek új igazolások?
- Intenzíven keressük azokat a játékosokat, akik erősítést jelentenének a csapatnak.  Két légiósban gondolkodunk, feladóra és ütőre volna szükségünk. Folyamatosak a tárgyalások, egyeztetések. Képbe került már egyesült államokbeli, szerb, bolgár, orosz, sőt még brazil lány is. Most már úgy tűnik, hamarosan a végére juthatunk ennek a folyamatnak.

Ketten távoztak a kupagyőztes csapatból: a tavalyi évet sérülése miatt kihagyó Stefanik Orsolya döntött a váltás mellett, a feladónk, Tálas Zsuzsanna pedig Békéscsabán folytatja.
- Zsuzsi elsődlegesen külföldre készült, ami számomra teljes mértékben érthető és elfogadható is lett volna. Az hogy ebből a Viharsarok lett, hát…, mit mondjak, meglepett.

Noha a válogatott mellett tölti a mindennapjait, azért szerencsére így is több vasasos tanítványa szem előtt van.
- Szombathelyi Szandra, Vacsi Evelin, Lévai Vivien, Miklai Zsanett szépen végigdolgozta a felkészülést, jó állapotban is vannak, bár Zsani a múlt héten sajnos megsérült, megcsúszott és beszakadt egy ín a combjában. Hosszadalmas, előreláthatólag négyhetes lábadozás vár rá.

Mi a helyzet a többiekkel?
- Buday Balázs irányítása mellett augusztus 10-én kezdik a Folyondárban a felkészülést. A bajnokság majd valamikor október közepén, az Európa-bajnokság után kezdődik csak. Balázzsal folyamatosan egyeztetek, nagyjából összeraktuk már a felkészülés menetét. Az Eb befejeztéig őrá hárul az edzések vezetése.

Utána meg az is kérdéses, hogy ott lehet-e egyáltalán a kispadon a meccseken.
- A bajnoki döntőben kiállítottak, és a fegyelmi bizottság nem volt kíméletes, jelen állás szerint 8+1 találkozóról tiltottak el. Persze fellebbeztem, remélem enyhítik a büntetésemet. Szokatlan lesz sok tekinteben az új idény rajtja, de én mégis bízom abban, és arra készülök, hogy ugyanolyan sikeresek leszünk, mint az előző években.


Hirdetések