, 2015.07.07. | Kézilabda

A legjobb négyig jutott a Vasas-ASI serdülő csapata a göteborgi Partille Kupán.

A nagy hagyományokkal bíró Partille Kupán idén egyedüli magyar egyesületként vettek részt a Vasas-ASI serdülő kézilabdázói is. A második legnagyobb svéd városban megrendezésre kerülő tornáról tudni kell, hogy a mérkőzéseket szabadtéren, műfüves pályákon rendezik, 2x15 perces játékidővel.

A G16-os (lány 16 éves) kategóriában idén tizenkét ország nyolcvankét csapata indult, a Komjáti Zsuzsa által irányított Vasas-ASI a kilences számú csoportban svéd, dán és norvég ellenfelekkel mérkőzött meg. Az angyalföldi lányok mind az öt csoportmérkőzésüket magabiztosan nyerték meg, így bejutottak a legjobb harminckettő közé, ahol egyenes kieséses rendszerben folytatódott a küzdelem.

Ebben a szakaszban lányaink két dán, valamint egy norvég csapatot legyőzve bejutottak a legjobb négy közé, így az elődöntőben a dán Federica HK következett. A találkozó rendkívül izgalmas volt, a Vasas-ASI háromgólos hátrány ledolgozva ki tudott egyenlíteni, majd a találkozó utolsó percében Magera Noémi bravúrosan büntetőt hárított, így a 2x15 perc letelte után aranygólig tartó hosszabbítás következett.
A sorsolásnak köszönhetően a mieink támadhattak először, de csak egy kényszerűségből ellőtt próbálkozásra futotta, ami gyengének bizonyult, így jöhettek a dánok, akik a kapunktól nem messze szabaddobáshoz jutottak, melyet egy figura után eredményesen fejeztek be, megnyerve ezzel a fináléért folyó csatát.

A torna sajátos kiírásának értelmében csak a döntőbe jutott csapatokat díjazták, a többi helyezés – köztük a harmadik hely - nem lett kihirdetve, így a Vasas-ASI hivatalosan a legjobb négy között végzett.

Az egyhetes tornáról Komjáti Zsuzsát, a Vasas-ASI vezetőedzőjét kérdeztük.
- Kellett egy kis idő, hogy magunkhoz térjünk az elödöntős vereség okozta csalódottságból, de jól játszottunk ott is, csak nüanszokon múlt, hogy nem tudtuk rendes játékidőben eldönteni a találkozó sorsát. A hosszabbításban is előnyös pozícióban voltunk, hiszen mi támadhattunk először, de sajnos senki sem mert lőni, így a bírók elvették tőlünk a labdát, majd a kontrából gólt kaptunk. Azt egy kicsit sajnálom, hogy a bronzért már nem volt lehetőségünk játszani.
Összességében szakmailag mindenféleképpen előnyünkre vált a torna, hiszen északi stílusban játszó csapatokkal mérkőzhettünk meg. A csoportmeccsek során az első meccsünk volt a legnehezebb, talán azért is, mert meg kellett szoknunk az itteni körülményeket, a műfüves borítást és a Svédországban szokatlannak számító meleget. A helyi csapatok nagyrészt stoplisban játszottak, ők már hozzá szoktak az effajta kézilabdához. 
A meccsek mellett a szabadidőnkben voltunk hajókiránduláson, ahol olyan helyekre vittek el bennünket, ahová másokat nem nagyon szoktak. Göteborg gyönyörű város, így igyekeztünk minél több turisztikai látványosságot megnézni.  A lányok esténként pedig az úgynevezett „Players Party-n” is kikapcsolódhattak, megismerve a többi játékost, illetve kicsit a skandináv kultúrát is.

Eredmények: 

Csoportmérkőzések: 
Vasas-ASI HK Aranäs (svéd) 11-7
Vasas-ASI - Herkules IF (norvég) 21-4
Vasas-ASI - Västeråsirsta HF (svéd) 18-8
Vasas-ASI - Son HK (norvég) 18-9
Vasas-ASI - Helsingör IF (dán) 15-5

Legjobb 16 közé jutásért:
Vasas-ASI - Herning FH 2 (dán) 15-8

Nyolcaddöntő: 
Vasas-ASI - Sotra SK (norvég) 12-7

Negyeddöntő: 
Vasas-ASI - Hjortshöj Egå IF (dán) 15-12

Elődöntő:
Vasas-ASI - Fredericia HK (dán) 12-13

A Partille kupán részt vett csapat:

Anasztasziadisz Melinda, Arany Rebeka, Benkő Dorottya, Bottlik Flóra, Chrysafidu Melina, Györey Paula, Házi Veronika, Kis Réka, Kondrát Boglárka, Kuczora Csenge, Magera Noémi, Markos Fanni, Molnár Veronika, Salem Fanni, Szeberényi Flóra, Varjú Liliána, Vigh Rebeka.


Hirdetések