Jenkei András, 2015.06.04. | Klub

2015. május 31-én sikeresen lezajlott a Vasas Sport Club hagyományos Családi Napja, amelynek keretein belül a XIII. kerületi sportnapra is sor került. Az egész nap során körülbelül 1700 ember látogatott ki a Fáy utcába.

Vasárnap délelőtt az egész sporttelep területén különböző programok várták az érdeklődőket. Az FHB Bank kiemelt támogatásának elsősorban a legkisebbek örülhettek, hiszen légvár, a mászófal, az óriás csocsó, valamint az óvodás foglalkoztató az ő segítségükkel érkezett a Fáy utcába. Sokan voltak az UNIQA Mobil Egészségközpont sátránál is, ahol egészségi állapot felmérésen (testtömeg-index számítás, testzsír-százalék mérés, nyugalmi alapanyagcsere számítása, stb.) vehettek részt az érdeklődők, de volt életmód tanácsadás és még egy masszőr is rendelkezésre állt. A legnagyobb tömegeket a hagyományos labdarúgótorna és a Vasas sportolóiból álló csapatok közötti ügyességi verseny vonzotta.

A labdarúgótornán a kerületi csapatok versengését a Kamino Kupa csapata nyerte meg, miután a döntőben a Pajti együttesén kerekedtek felül. A harmadik helyezést a Chicago csapata szerezte meg.

Ezzel a tornával párhuzamosan zajlott a Szilas Ádám Szurkolói Torna, ahol a Vasas-drukkerek mérkőztek meg egymással. Ebben a versengésben a Vasas Birkózók csapata nyert, akik a döntőben 4-2-re verték a Halmos-Moldován családi csapatot. A harmadik helyen a Vasas PRH csapata végzett, amely a bronzmeccsen a Hasas SC csapatát győzte le.

Mindeközben a Mészöly Kálmán pályán került sor a sportolóink közötti versenyre, amely során a különböző sportágak képviselőiből összeállított vegyes csapatoknak összesen 11 állomást kellett teljesíteniük. Minden stációnál más-más sportágba kóstolhattak bele, szórakoztató ügyességi feladatok formájában, a sírrollertől kezdve a röplabdán át a szárazföldi vízilabdáig.

Részt vettek a versenyen a Vasas világklasszis sportolói is, dr. Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó, Pauman Dániel, Tóth Dávid és Kulifai Tamás olimpiai ezüstérmes kajakozók, Szász Emese világbajnoki második párbajtőrvívónő, a jelenleg a klubnál edzőként tevékenykedő egykori remek válogatott jégkorongozó, Horváth András, de rajtuk kívül az NB I/B-s női kézilabdacsapat és a Magyar Kupa győztes Vasas Óbuda röplabdázói is képviseltették magukat.

Bár közel sem a sorrend volt a lényeg, a sokoldalúságot próbára tevő versenyt végül a dr. Steinmetz Ádám és Horváth András fémjelzete csapata nyerte meg.


Hirdetések