Jenkei András, 2015.06.03. | Vízilabda

A közelmúltban a Vasas két utánpótlás csapata is délszáv túrán vehetett részt.

A Vasas vízilabda szakosztályánál kiemelt figyelem övezi az utánpótlásképzést. Ennek jegyében korábban megfogalmazódott az a cél is, hogy az egyes korosztályok hagyományosan erős pólóskultúrával rendelkező helyekre látogassanak  el tapasztalatokat gyűjteni. Gyermek- és serdülőcsapatunk így juthatott el nemrégiben Boszniába, illetve Horvátországba.

A Székely András irányította 2002-es születésű gyerekekből álló együttesünk Bosznia-Hercegovinában, egy nyolccsapatos tornán vett részt, ahol rajtunk kívül hazai, szerb és macedón csapatok szálltak vízbe. A fiúk összesen öt meccset vívtak Banja Lukában, háromszor győztek, kétszer vereséget szenvedtek, és végül bronzéremnek örülhettek. 

Székely András, a Vasas 2002-es születésű pólósaiból álló csapatának edzője:
- Kiváló körülmények között tölthettünk el pár napot, de természetesen nem a kifogástalan ellátásért keltünk hosszú útra. A csapatszellem erősítésére is rendkívül jó hatással van egy-egy ilyen út, emellett pedig különböző taktikai elemek fejlesztését tűztem ki célul, no meg egy kis balkáni keménység elsajátítását is vártam a fiúktól. Elmondhatom, hogy  a felsoroltak megvalósultak, és az eredményességre sem lehet panasz, hiszen a záráskor a dobogó harmadik fokára állhatunk fel. Rövid városnézésre is futotta még az időnkből, minden téren emlékezetes volt a túra. Köszönjük a lehetőség megteremtését a klubnak, bízom benne, hogy lesz folytatás is.

Az egy esztendővel idősebbek Horvátországban, Sibenik mellett edzőtáborozhattak. Nem kímélte a srácokat Nádor Zsombor, a csapat edzője, valamint dr. Steinmetz Ádám szakmai igazgató-helyettes sem, akik egy hét alatt tíz edzést vezényeltek a fiúknak. A tréningek során bőséges volt a kínálat: fizikai, technikai, taktikai jellegű feladatokkal egyaránt el voltak látva a gyerekek, az pedig hab volt  a tortán, hogy olimpiai bajnokunk egyénileg is gyakorolt velük. Három edzőmeccsünkből kettőt, a Sibenik valamint a Zadar ellenit megnyertük, a Splittől viszont kikaptunk. Ismerve a horvát vízilabda erejét, ez is elismerésre méltó teljesítmény.  
A munka mellett volt idő kirándulni is. A fiúk megnézhették a közeli Krka vízesést, részt vehettek egy háromórás motorcsónak túrán, amely során egy öbölben megmártózhattak a tengervízben. Kulturális programként városnézés is szerepelt a programban, voltak a sibeniki várban, Zadarban és Splitben pedig magyar nyelvű idegenvezetéssel járták végig a helyi nevezetességeket.

Nádor Zsombor így összegezett:
- A táborozás összességében nagyon hasznos volt a csapatépítés, és a formába hozás tekintetében is. Az edzőtáborozás után a 2001-es csapatunk bebiztosította második helyét a bajnokságban. A Debrecennel 13-7-et játszottunk, míg a Százhalombattával 18-9-et úgy, hogy már 17-4-re is vezettünk. Az UVSE-től sajnos kikaptunk, de ők jelenleg verhetetlennek tűnnek ebben a korosztályban. Szégyenkezni valója nincs a csapatnak, hiszen huszonnyolc meccsből huszonhatot megnyerve lettek ezüstérmesek a fiúk. 

 


Hirdetések