Jenkei András, 2015.05.19. |

Május elején a Normafánál tartotta hagyományos évzáróját a Vasas Sí Szakosztálya.

Az eseményen az alpesi és északi szakág képviselői közösen búcsúztatták a szezont, amely szokás szerint igencsak eredményesre sikeredett. 
Az északi szakágban a számos bajnoki címen túl a Vasas hat versenyzője (Tagscherer Imre, Pálfy Márton, Gond Balázs, Lágler Kristóf, Bertóti Regina, Zámbó Viktóra) a felnőtt világbajnokságon is részt vett, hárman pedig (Bodnár Gina, Bodnár Zénó, Gyallai Soma) az EYOF keretein belül léptek ki a nemzetközi porondra, míg Lágler Kristóf személyében az U23-as világbajnokságon, Almatiban is akadt vasasos résztvevő.

Az alpesi szakágban a bajnoki érmek mellett – Tóth Zita korosztályos aranyat nyert – a legnagyobb eredménynek egyértelműen az számított, hogy klubunk az idén is meg tudta védeni a Magyar Kupa-győzelmet.

Az évzáró szokás szerint házi futóversennyel indult, ahol a tíz év alattiak, 2 km-en, az idősebbek pedig 5 km-en mérették meg magukat. Ezután a síháznál a szülőkkel közösen már a kötetlen ünnepségé volt a főszerep, kiosztották a legeredményesebbnek járó okleveleket és egyéb díjakat, majd közös vacsorával zárult az este. Az ünnep fényét emelte az is, hogy a szakosztály-igazgatóját, Tóth Etrét negyvenedik születésnapján köszöntötték egy speciális tortával az egybegyűltek.

A szakosztály legendás alakját, a jelenleg szakmai igazgatóként tevékenykedő Holló Miklóst kérdeztük az évzáró kapcsán:
- Edzés nem maradhat el, ez nálunk alapszabály, ezért a futóversennyel a mostani eseménybe is beiktattunk egy kis mozgást. Nagy érdeklődés volt, összesen 40-50 fő indult el, utána pedig magán az évzárón még ennél is többen voltunk a családokkal együtt. 
Azt gondolom, hogy mindkét szakág büszke lehet az eredményeire, láthatjuk, hogy a Vasas sí szakosztálya továbbra is meghatározó a sportágban. Én személy szerint a hat felnőtt világbajnoki résztvevőre vagyok a legbüszkébb, de emellett például tizenhárom magyar bajnoki cím is összejött északiban. Az alpesi szakág hasonlóan szépen szállította az érmeket, ők a Magyar Kupa megnyerésével tették fel az i-re a pontot. 
Nem volt tehát könnyű dolgunk, de igyekeztünk mindenkit díjazni, aki elért valami sikert az idényben, és a gyerekek szemmel láthatóan nagyon örültek is a névre szóló okleveleknek, vagy éppen a vasasos sapkáknak, de nagy sikert aratott a sícipőről mintázott torta is.

 
Északi Szakág
Alpesi Szakág
Összesen
       
Versenyzők száma
33
16 + ( 20 )
69 fő
OB 1.
12
  1
13 arany
OB 2.
14
  2
16 ezüst
OB 3.
6
  3
    9 bronz
 
 
 
 
MAGYAR KUPA 1.
 
  2
  2 arany
MAGYAR KUPA 2.
 
  2
  2 ezüst
MAGYAR KUPA 3.
 
  4
  4 bronz
 
 
 
 
DIÁKOLIMPIA 1.
 
  3
  3 arany
DIÁKOLIMPIA 2.
 
  2
  2 ezüst
DIÁKOLIMPIA 3.
 
 
 

Az elért eredmények részletes listája>>


Hirdetések