Jenkei András, 2015.05.13. | Vízilabda

Három új arc, köztük egy montenegrói válogatott már biztosan lesz a VasasPlaket 2015/16-os csapatában. A friss érkezőkkel beszélgettünk.

Drasko Brguljan után ismét lesz montenegrói légiósa csapatunknak a következő szezonban, a válogatottban is egyre több lehetőséget kapó Jovan Saric személyében. A 24 éves játékos Herceg Noviból teszi át a székhelyét a Komjádiba:
- A kezdetektől fogva a Jadran Herceg Noviban vízilabdázom, innen indult a karrierem, de most úgy éreztem, hogy váltásra van szükségem.  A Vasas ajánlata nagyon megtisztelő volt, mégiscsak egy olyan klubról beszélünk, amelyet mindenki ismert a vízilabdaéletben, természetesen én is pontosan tisztában vagyok vele, hogy milyen eredményei és hagyományai vannak az egyesületnek. Beszéltem Draskóval a szerződés aláírása előtt, ő is csupa pozitívumot mondott a csapatról és a szakmai stábról egyaránt.
Eleinte az lesz a fontos, hogy minél hamarabb be tudjak illeszkedni a csapat játékrendszerébe, annyit megígérhetek, hogy mindent meg fogok tenni azért, hogy megfeleljek a várakozásoknak és elérjük a csapattal a bajnokságban a kitűzött célokat.
Jobbkezesként alapvetően a baloldalon játszom, de sokszor előfordul, hogy bekeveredem centerbe, ott is feltalálom magam. Néhány éve tagja vagyok a montenegrói válogatottnak is, tavaly nyáron ott voltam Dubaiban a világliga-bronzérmes csapatban, és eddig ebben az évben is minden csoportmeccsen lehetőséget kaptam a szövetségi kapitánytól.

Kapusposzton Jónás György is már biztos érkezőnek tekinthető, jobban mondva inkább visszatérőnek, hiszen Nagy Viktor mögött korábban hosszú évekig volt csapatunk hálóőre.
- Négy év franciaországi légióskodás után térek haza, azóta rengeteg dolog változott. Egyrészt én is érettebb és tapasztaltabb lettem, és hát a Vasas is más célokért küzd, mint amikor eljöttem. Mondhatom, hogy teljesen képben vagyok a csapattal kapcsolatban, követtem az eseményeket, az idősebb, régebb óta a csapatnál lévő játékosokkal pedig anno együtt is játszottunk sokáig.
Tartósan szeretnék itthon maradni, ennyi idő után azért honvágya lesz az embernek, így jó lesz oda hazatérni, ahol nevelkedtem, a Komjádit egyébként is az otthonomnak tekintem.
A célok nyilván a végleges kerettől is függenek majd, de én úgy gondolom, hogy egy Vasasnak a mostani helyzetben is meg kell próbálnia az első hatba bekerülnie. Az biztos, hogy a bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, van három kiemelkedő csapat, de mögöttük szinte bármi előfordulhat.


Jónás György piros 14-es sapkában

Mészáros Csaba neve talán kevésbé cseng ismerősen, a 21 éves játékos eddig a BVSC csapatában pallérozódott:
- Tizenkét éve játszom a BVSC-ben, itt nevelkedtem és úgy éreztem, hogy most jött el az idő egy kis környezetváltásra. Kapásoldalon játszom, azt szokták mondani, hogy gyors játékos vagyok, talán ez az egyik erényem. Mindenképpen Budapesten szerettem volna maradni, a Vasas mellett pedig sokat nyomott a latba Földi László személye, örülök, hogy vele dolgozhatok majd együtt. 
Nehéz most még a célokról beszélni, de azért mindenképpen jó lenne az első nyolcba bekerülnünk jövőre. Ennek elérésben én is tevékenyen részt akarok vállalni, az pedig már teljesen mindegy, hogy gólokkal, gólpasszokkal, vagy éppen jó védekezéssel teszem ezt, a lényeg a csapat sikere.


egy régi képen: Mészáros Csaba és Gyárfás Tamás


Hirdetések