Jenkei András, 2015.04.30. | Vízilabda

Ötméteresekkel maradt alul a VasasPlaket a bajnokság 7. helyéért vívott párharc első mérkőzésén.

VasasPlaket – Kaposvári VK 9-10 – ötméteresekkel (2-2, 2-2, 1-1, 2-2, 2-3)
Komjádi uszoda, 200 néző.

Vezette: Csanádi Zs., Székely B.

Vasas: Barabás – Bóbis, Hőna, Steinmetz Á., Takács B. 1, Sedlmayer 3, Gyárfás 1.Csere: Várnai, Goreta 2, Juhász-Szelei, Burián, Német T.
Edző: Földi László

Kaposvár: Szécsi – Ágner, Vindisch F. 1, Vikalo 2, Kovács O., Berta 1, Surányi. Csere: Prikidánovics, Parezanovics 2, Sántavy 1, Gros.
Edző: Fekete Szilveszter

Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 11/4
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Kaposvár javára

Fiatal csapat a vízben, fiatal szurkolók a parton. Nagyjából ez volt a benyomásunk a szerda esti mérkőzés elején, az utánpótláscsapatokból toborzott drukkereink kitettek magukért, hiszen végig komoly hangzavarban zajlott a csata.
Nem ők tehettek róla, hogy cseppet sem volt rájátszás hangulata a kaposváriak vendégjátékának. Persze ez nem túlzottan meglepő, elszoktunk attól, hogy a Vasas a hetedik helyért csatázik a playoffban.

Bizonyos szempontból a vízben is álmoskásan zajlottak az események, csak lassan jöttek a gólok, így már az elején kiderült, hogy vélhetően nem lesz gólgazdag a találkozó.
Egyik csapat sem tudott komoly előnyre szert tenni, hol mi vezettünk, hol a vendégek, de két gólra egyszer sem nőtt a meccs folyamán a különbség.

A hajrában éppen nekünk kellett kapaszkodni, de Sántavy góljára a hajrára megtáltosodó Goreta válaszolni tudott (korábban Sedlmayer volt a gólfelelősünk), így 7-7-es eredménnyel zárult a négy negyed.

Az új szabály értelmében rögtön ötméteresek következtek, amitől kicsit tartottunk, hiszen egy bizonyos Szécsi Zoltán védte az ellenfél kapuját. A rutinos olimpiai bajnoknak sikerült is megzavarnia a fejeket és kezeket, hiszen három büntetőt is hatástalanított. Nálunk közben Barabás Botond "csak" egyszer tudott bravúrt bemutatni, így a Kaposvár megszerezte az első győzelmet a két nyert meccsig tartó párharcban.

Az optimális forgatókönyv az lett volna, hogy szerda este játssza utolsó hazai mérkőzését a szezonban a VasasPlaket. Ez ugye csak akkor fordulhatott volna elő, ha kettős győzelemmel búcsúztatjuk a Kaposvárt, így most már örülnénk, ha lenne még meccs a Komjádiban.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Folytatás jövő szerdán!


Hirdetések