Jenkei András, 2015.04.24. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia kosarasai a második helyen végeztek a Pécsett megrendezett a junior bajnoki döntőben.

Armaghani Saeed és Besenyői Andrea tanítványai, hosszú sorozat végén értek el a döntőig, A bajnoki selejtező, alapszakasz, és rájátszás során összesen 26 mérkőzést vívtak, amelyből 24-et megnyertek. Ennek a teljesítménynek alapján a döntő egyik favoritjának számítottak a vasasos fiúk.

Ezt aztán pályán mutatottakkal sem cáfolták, a csoportmérkőzések során három magabiztos győzelmet arattak, az elődöntőben pedig a házigazda pécsiek sem tudták megnehezíteni a dolgukat.
A fináléban az a MAFC következett, akiktől az egyik idény közbeni vereséget elszenvedtük. Ennek megfelően szorosan alakult az elő negyed, de aztán fokozatosan egyre nagyobb előnyre tettünk szert, nyolc perccel a lefújás előtt már 15 pont különbség volt a javunkra. És akkor jött az az ellenfél huszas számú játékosa...

Már az is különlegesség számba ment, hogy szűk három perc alatt kizárólag az ő kosaraival 45:60-ról 58:60-ra zárkóztak, ám utána sem állt le. Közelről, távolról egyaránt "sült" a keze, a piros-feketék megfordították az állást, nekünk pedig az ezüst jutott.

Armaghani Saeed vezetőedző:
- Büszkék lehetünk a fiúkra, egész évben tisztességesen dolgoztak, játszottak, megnyerték a bajnoki alapszakaszt, majd a döntőben is sportszerű, jó kosárlabdát játszottak. A Vasas fiú kosárlabda szakosztályának első érmét szerezték junior korosztályban. 
Úgy futottunk neki ennek a döntőnek, hogy nagyon sokat dolgoztunk és nagyjából mindent megtettünk, annak érdekében, hogy legtöbbet kihozzuk magunkból. A döntő befejezése után is ez a véleményem. A mutatott csapatjáték, illetve egyéni teljesítmények alapján, azt kell mondjam: agresszív, korszerű kosárlabdát játszottunk, csapatként működtünk, meccsről meccsre egyre jobban játszottunk.


Hirdetések