Jenkei András, 2015.04.16. | Röplabda

A bajnoki elődöntő második mérkőzésén gyenge teljesítménnyel kapott ki a Vasas Óbuda.

UTE – Vasas Óbuda 3:0 (12, 19, 23)
Tungsram Csarnok, 400 néző. 

Vezette: Mezőffy, Bátkai-Katona.

UTE: Leidgeb 9, Lakatos 12, Iricanin 6, Józsa 12, McNorton 4, Humphries 4. Csere: Hadnagy, Szabó D. (liberók).
Vezetőedző: Milodanovic Andrea. 

Vasas Óbuda: Miklai 15, Tálas 2, Pekárik 13, Vacsi 7, Szombathelyi Sz. 7, Háfra 2. Csere: Lévai, Tóth A. (libero), Villám, Durst, Ludmán.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Az UTE elleni elődöntő párharc második mérkőzését a lila-fehérek otthonában rendezték, akik az idei szezon során még nem találtak legyőzőre hazai pályán. A mérkőzést, talán ebből a tényből is erőt merítve, hatalmas önbizalommal kezdték a hazaiak, csapatunk csak árnyéka volt önmagának. Pekárik Eszter hiába nyújtott kiváló egyéni teljesítményt, letaglózó fölénnyel nyerte az első játszmát az UTE (25:12, 1:0).

A második szett során felállni látszott csapatunk a padlóról, ám hiába dolgoztak ki három pontos előnyt lányaink, egy érthetetlen üresjárat zsinórban nyolc újpesti pontot eredményezett, az így szerzett előnyt pedig már meg is tartotta ellenfelünk. Jókay Zoltán időkérésekkel, valamint feladócserével is megpróbálta felrázni csapatát, ám szélsőütőinket nem tudta átlendíteni a holtponton (25:19, 2:0). 

Tóth Andrea beállása új színt hozott csapatunk játékába, tapasztalt liberónk hamar stabilizálta a mieink védekezését, így felcsillant a remény a fordításra. Hadnagy Renáta sérülése végképp megtörte a hazaiak lendületét, már nyolc ponttal is vezetett csapatunk (11:19). Lakatos Enikő vezérletével, valamint sokat hibázó játékosaink hathatós közreműködésével azonban innen is volt visszaút az UTE számára, akik győzelmükkel egyenlítettek a három győzelemig tartó párharcban (25:23, 3:0).

Jókay Zoltán:
- Semmit sem valósítottunk meg az előzetesen megbeszéltekből. Rengeteg hibát ejtettünk egyéni, valamint csapat szinten is. Nyolc pontos vezetésről nem lehet játszmát veszíteni, pláne nem egy bajnoki elődöntőben. Vasárnap ennél sokkal koncentráltabb, pontosabb játékot kell hoznunk hazai környezetben.

Tóth Andrea:
- Sajnos nem úgy alakult a mérkőzés, ahogyan szerettük volna, azonban nincs idő ezen bánkódni, három nap múlva folytatódik a párharc. A Folyondár utcában lehetőségünk nyílik a visszavágásra, élni kell vele. Köszönjük a kitartó biztatást szurkolóinknak, a csapatnak fontos a támogatásuk, számítunk rájuk a következő mérkőzéseken is!

Sarlós Márton     
fotó: Doba István  

  


Hirdetések