Jenkei András, 2015.04.13. | Klub

Vasárnap délután a pestszentlőrinci temetőben ünnepélyes keretek között felavatták a Vasas legendás labdarúgójának síremlékét.

A 2014 januárjában elhunyt Várady Béla a mai napon lenne 62 éves, ebből az alkalomból a család, a barátok, az egykori játékostársak, a Vasas Sport Club és a szurkolók nyughelyén, a pestszentlőrinci temetőben emlékeztek rá.

A síremlékállítással egybekötött esemény főszervezője a Várady-család közeli barátja, a Vasas labdarúgásának frissen felkért elnöke, dr. Genzwein Ferenc volt.

Részt vett a megemlékezésen Raduly József, a Vasas tiszteletbeli elnöke, Szanyó Károly, a Vasas felnőtt labdarúgóinak jelenlegi vezetőedzője, egykori legendás futballistáink közül ott volt dr. Puskás Lajos, Müller Sándor, Komjáti András, Izsó Ignác, Kiss László, Gass István is.

Az új síremléket Szabó István dunamelléki református püspök avatta fel, majd a Vasas-család nevében Nemcsák Károly méltatta a ballábas bombázót, aki 1977-ben elnyerte az európai Ezüstcipőt.

Az új síremlék költségeihez a Vasas Sport Club és a Magyar Labdarúgó Szövetség mellett a Vasas szurkolói is hozzájárultak adományaikkal.


Hirdetések