Jenkei András, 2015.03.30. | Torna

A Vasas tornászai remek eredményekkel örvendeztették meg hétvégén az értük szorítókat.

Pénteken a Tornacsarnokban, a férfi tornászok második Eb-válogatóján Tálas Bence a második helyen végzett. Bence az első versenyt sportorvosi hiányában kihagyta, mostani teljesítményével viszont egyértelműen jelezte az igényét a csapattagságra. Kovács István szövetségi kapitány hétfőn hatfős, bővebb keretet hirdet ki, az áprilisi montpellier-i kontinensviadalra négyen utaznak majd. 

Szombaton és vasárnap a szerenkénti bajnokságon léptek pódiumra a legjobb magyar tornászok, köztük a két vasasos Kardos Botond és Tálas Bence.

Ifjúsági olimpiai ezüstérmesünk három szeren mutatott be gyakorlat. Talajon megvédte bajnoki címét. Saját bevallása szerint kissé döcögös volt a produkciója, ám a versenybíróktól így is ő kapta a legmagasabb pontszámot. Botond ugrásban ezüstérmes lett, míg lólengésben az ötödik helyen végzett.

Tálas Bence két aranyérmet is átvehetett az eredményhirdetéskor. Vereckei István tanítványa korláton és nyújtón is első lett. Különösen annak örült, hogy kedvenc szerén a nyújtón, sikeresen hajtotta végre a gyakorlatát.

Reszeli Péter, Kardos Botond mestere:
- Botond nagyon szépen megcsinálta 5,9-es, a magyar tornászok között jelenleg  a legnagyobb anyagerősségű talajgyakorlatát. Most már 80% körül jár  a kivitelezésben, de lesz ez még jobb is! Ugrásban – mivel mi elsősorban az összetettre készülünk – most még nincs olyan második gyakorlata, amivel reális esélye lett volna az aranyra, viszont az elsőben a duplacsavar kifogástalan volt. Lovon is kihozta magából, és a gyakorlatából a legtöbbet. Továbbra is azt mondom, hogy nagyon bizakodó vagyok a jövőt illetően.
Tálas Bence gyakorlataiból, mivel másik csoportban versenyzett, kevesebbett láttam, de úgy gondolom, hogy végre  – különösen vasárnap  –  ismét a saját maga által korábban felállított szinthez méltóan produkált, mai mindenképpen örömteli.

Eredmények - szerenkénti OB:

talaj:
1. Kardos Botond Vasas SC 14.500 
7. Tálas Bence Vasas SC 13,600

lólengés:
5. Kardos Botond Vasas SC 13,600 
5. Tálas Bence Vasas SC 13,600

gyűrű:
7. Tálas Bence Vasas SC 13,200

ugrás: 
2. Kardos Botond Vasas SC 13.450 

korlát:
1. Tálas Bence Vasas SC 14.200 

nyújtó:
1. Tálas Bence Vasas SC 14.500 


Hirdetések