Jenkei András, 2015.03.26. | Kosárlabda

Izzó hangulatú mérkőzésen őrizte meg NB I A csoportos tagságát az MKB-Euroleasing  Vasas fiatal csapata.

MTK-Budapest – MKB-Euroleasing Vasas 67-75 (13-20, 27-20, 16-10, 11-25)
Városmajor, 200 néző.
 
Vezette: Rácz, Jurák, Hervay

MTK: Medgyessy 16/6, Böröndy V. 6/3, Vukov, Szabó V., Turóczi 13/3. Csere: Orsó 7/3, Kajdacsi 4, Baksa 21/9, Zsilinszki, Orbán.
Edző: Sztevan Csupics

Vasas: Aho 17, Cymmer, Bajnóczi 13/3, Bagi 4, Határ 29. Csere: Adamecz 11/3, Farkas F., Tóth T. 1, Bach.
Edző: Krivacsevics Dragoljub

Az eredmény alakulása. 4. perc: 5–8. 8. p.: 10–13. 12. p.: 20–22. 16. p.: 29–28. 19. p.: 38–36. 24. p.: 49–42. 28. p.: 51–48. 33. p.: 66–61. 38. p.: 67–67
Kipontozódott: Cymmer (29. p.), Kajdacsi (39. p.), Medgyessy (40. p.)

Az egészen fiatal átlagéletkorú Vasas a bajnoki alapszakaszt ugyan győzelem nélkül zárta, ám a legmagasabb osztályban történő folytatásra kínált még egy esélyt a 9-10. helyért folyó rájátszás, ahol ellenfelünk – a két győzelemig tartó párviadalban – a régi városmajori rivális, a most már MTK-Budapest néven szereplő együttes volt.
Az első összecsapást elveszítettük. A másodikon, Pasaréten, megszereztük a szezon első győzelmét, a csütörtök esti folytatásban pedig izzó hangulatú, óriási izgalmakat tartogató végjátékban a másodikat is. Ezzel eldőlt, hogy az MKB-Euroleasing Vasas jövőre is az NB I A csoportjában játszhat majd.

Persze ez csak leírva volt ennyire egyszerű. A mindenről döntő mérkőzést jól kezdtük (6:0), majd a negyed végét jelző dudaszókor is tartott a hatpontnyi különbség. Az ellenfél persze nem adta fel – miért is tette volna – , a következő játékrész felénél utolérték a mieinket, és a szünetre is egyenlő állásnál vonulhatott a két csapat, a pontgazdag mérkőzésen.

A pihenő aztán – legalább is sokáig úgy tűnt  – a mi lányainkat zökkentette ki jobban, bár a második félidő első kosarát még mi szereztük. Utána viszont támadásainkban egyre jobban elbizonytalanodtunk, sokszor a legbiztosabbnak tűnő lehetőségeket is elrontottuk. Az utolsó etap előtt nemcsak a kék-fehérek vezetése, de  a játék képe sem ígért sok jót a számunkra.
Kívülről fejvesztettnek tűnő rohanás következett, és bár három perc alatt kiegyenlítettünk, a kapkodás nem szűnt meg, Határ Bernadett is hiába mutatta a játékvezetőknek a karján vöröslő karmolás nyomokat, szinte pillanatak alatt újra komolynak tetsző hátrányba kerültünk.
Aztán mégis megváltozott minden. A kék-fehérek a hajrában képtelenek voltak betalálni, mi viszont szépen gyűjtögettük a pontokat, pár perccel később pedig hórihorgas centerünk hátát, aki egy bekapott gyomros után kicsit szédelegve állt oda büntetőt dobni, már  mosolygó társak lapogatták. Ötpontos vezetésünknél, ekkor már csak másodpercekben volt mérhető a hátralévő idő. 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Sikerült a bravúr, a bajnokság során némileg lesajnált Vasas, felülmúlta a rutinosabb, tudásban többre taksált MTK-t, és megőrizte tagságát a legmagasabb osztályban.

Krivacsevics Dragoljub vezetőedző:
– Az egész szezonban építettük ezt a fiatal együttest, és tehetséges kosarasaink rengeteget fejlődtek egyénileg is. Nagyon megérdemelték a lányok ezt a sikert, egész évben kifogástalanul dolgoztak, sokat tettek azért, hogy ma örülhessenek. Gratulálok a csapatomnak! 


Hirdetések