Jenkei András, 2015.03.21. | Vízilabda

A VasasPlaket trópusi körülmények között győzte le KSI-t a Margitszigeten.

KSI - VasasPlaket 7-11 (2-1, 1-4, 3-3, 1-3)
Margitsziget (zártkapus)

Vezette: Csanádi, Németh A.

Vasas: Barabás - Gyárfás 1, Bóbis 2, Goreta 4, Hőna 1, Takács B., Steinmetz Á. 1, Csere: Várnai 1, Vereczkey, Kovács N., Burián 1, Német T. 1.
Vezetőedző: Földi László

Gól – emberelőnyből: 4/14, ill. 2/8

A Hajós Alfréd Sportuszoda hátsó medencéje felett ugyan még nem bontották le a sátortetőt, a szombat délelőtti időjárás viszont már egyértelműen a tavaszt idézte. A tűző napsütésben ugyancsak felmelegedett a sátor belseje, a párolgó vízfelület pedig a megfelelő páratartalomról is gondoskodott. 

A trópusokat idéző klímát azonban a két csapat tagjain, és a játékvezetőkön kívül csak alig néhányan „élvezhették", hiszen a a hatóságok a nézőket kizárták az összecsapásról. Pedig volt tétje a találkozónak, mert ugyan a felsőházi rájátszásról már lecsúsztunk, de a bajnokság 7-10. helyéért folyó küzdelmeket minél jobb pozícióban szeretnénk kezdeni. Emiatt a szakvezetés az alapszakasz hátralévő három meccsén (KSI, Pécs, Kaposvár), a hibátlan mérleg elérését tűzte ki célul pólósaink elé. 

Ezek közül az első meccs behúzásán máris túl vagyunk, bár kétségtelenül nehezen indult. Másfél negyeden keresztül nem tudtunk változtatni az előző mérkőzéseken tapasztalt gyatra helyzetkihasználáson, most is mindössze egyetlen találatig jutottunk tizenkét perc alatt.
A fordulat valahol a második játékrész közepén volt tetten érhető. Barabás Botond kivédte a hazaiak büntetőjét, az ellentámadás végén pedig Antun Goreta bombázott az ellenfél kapujába. A fiatal horvát amúgy is kiemelkedőt produkált, hiszen a mérkőzés legeredményesebbje lett, erős lövésein kívül, egy szép ejtéssel  is mattolta az ellenfél kapuvédőjét.

Antun Goreta 

Bár számszerűleg csak az utolsó negyedben tettük biztossá a győzelmet, a játék képe alapján nem sokáig kellett izgulnunk a szigeti fák körvonalat is csodálva, amelyeket a nap sugarai vetítettek hatalmas árnyjátékként a sátor falára.

Földi László értékelése, és mind a tizenegy gólunk a VasasTv-ben:


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések