Jenkei Dániel, 2015.03.20. | Labdarúgás

Markovits László klubelnök felkérésére dr. Genzwein Ferenc lett a Vasas labdarúgásának tiszteletbeli elnöke.

Dr. Genzwein Ferenc előbb aktív sportolóként, majd az 1990-es évek elején szakosztályvezetőként és vezetőedzőként is fontos szerepet töltött be a Vasas futballéletében, nem véletlen, hogy 2009-ben a klub Örökös Tagjának választották.  Az egyesülettel való kapcsolata Illovszky Rudolf és Várady Béla halálát követően ismét egyre aktívabbá vált, most pedig Markovits László klubelnök felkérését elfogadva ő lett Vasas labdarúgásának tiszteletbeli elnöke.

Először Markovits Lászlót kérdeztük a kinevezésről:

- Dr. Genzwein Ferenc személyében egy a Vasashoz és a sportághoz ezer szállal kötődő, vezetői és szakmai tapasztalattal is egyaránt rendelkező igazi Vasas-függőt sikerült megnyernünk a tiszteletbeli elnöki posztra, aki az elmúlt években is sokat tett az olyan legendáink, mint Illovszky Rudolf vagy Várady Béla emlékének megőrzéséért.  Azért is van szükség most a felnőtt labdarúgásnál vezető egyéniségekre, mert kiemelten fontos időszak elé nézünk: egyrészt Jámbor János szerepvállalásának köszönhetően újra reális esély van az élvonalba történő visszajutásra, másrészt a Kormány jóvoltából az Illovszky Stadion rekonstrukciója is hamarosan aktuálissá válik. Időszerű tehát olyan új csapattagok bevonása a munkánkba, akik megfelelően és hitelesen tudják képviselni az anyaegyesületet, valamint kapcsolatrendszerükön keresztül segíthetik fenti céljaink elérését.


Dr. Genzwein Ferenc társadalmi munkában fogja betölteni a tisztséget, amelynek kapcsán a következőket mondta el:

- Egész életemre rányomja bélyegét az érzés, hogy bárcsak idősebb lennék! Annak idején, amikor serdülőként a Vasashoz kerültem, nem volt olyan korosztály, amelyben szerepelhettem volna. Kivártam… Hosszú évekkel később, harmincesztendősen egyesületünk szakosztályvezetője lehettem, harmincöt évesen pedig kineveztek a futballcsapat vezetőedzőjének. Azt hittem, többé nem kell szembesülnöm a problémámmal, de most, hogy tiszteletbeli elnök lehetek, ismét fel kell tennem magamnak a kérdést: lassan elég idős leszek-e? Március huszadikán délután, ötvennyolc évesen kapom meg hivatalosan a kitüntető címet, aznap este kilenc órakor betöltöm az ötvenkilencet, utána pedig belépek a hatvanadik életévembe. Tehát néhány óra leforgása alatt két évet öregszem majd az Illovszky Stadionban.


Hirdetések