Jenkei András, 2015.03.17. | Torna

A felnőtt I. osztályú  CSB  1. fordulójában, a harmadik helyen zárt a Vasas „csonka” csapata.

Szombaton a Tornacsarnokban mutatták be gyakorlataikat a versenyzők. A Vasas már a rajt előtt jelentős hátrányba került riválisaival szemben, hiszen Tálas Bence – aki két héttel ezelőtt az ausztriai Linzben nyert meg egy nemzetközi versenyt – nem rendelkezett érvényes sportorvosi engedéllyel, így nem léphetett pódiumra. Helyén – kölcsön versenyzőként – a győri Szabó Nándor szerepelt.
A tavalyi ifjúsági olimpián ezüstérmes Kardos Botond is csak három szeren mutatott be gyakorlatot. Reszeli Péter tanítványának még nem jött teljesen rendbe a válla, ezért kapott könnyítést mesterétől. Talajon így is messze a legmagasabb pontszámot kapta a mezőnyben, és ugrásban, valamint lovon is biztatóan tornászott.

Reszeli Péter: 
- Teljes csapattal – egy egészséges Kardos Botonddal, és Tálas Bencével – úgy gondolom az első helyért is versenyben lehetünk majd az őszi fordulóban, most ez sajnos nem így volt. A fiúk azért becsülettel helytálltak. Vida Kornél iskolai elfoglaltsága miatt csak napi egyszer tud edzeni, ez nyilván a teljesítményében is megmutatkozott, a győri Szabó Nándornak pedig köszönjük, hogy a rendelkezésünkre állt és kisegített minket.
Botond válla szépen javul, de még nem tökéletes. A szövetségi kapitánnyal azt beszéltük, hogy az április felnőtt Eb-t kihagyja, inkább az rehabilitációval és új elemek tanulásával foglalkozunk, és az őszi világbajnokságra koncentrálunk elsősorban.

Eredmények:
felnőtt CSB, 1. forduló

1. FTC Ybl Tervező    245.750    
2. BHSE    242.400    
3. Vasas    195.400  
(Kardos Botond 42,000, Vida Kornél 68,700, Szabó Nándor 80,700)


Hirdetések