Jenkei András, 2015.02.10. | Ökölvívás

A Vasasból hatan is ringbe léptek az 59. Bocskai István emlékversenyen.

Nem volt ott a küldöttségben Európa-bajnokunk Bacskai Balázs, akit akárcsak tavaly, ezúttal is egy sérülés akadályozott meg abban, hogy folytassa a korábbi években ezen a viadalon már megszokott sikersorozatát.

Csapattársai hét mérkőzést vívtak Debrecenben, amelyek után csak egyszer emelték magasba vasasos bokszoló kezét. Ez azonban annyira nem is volt meglepő, hiszen öklözőink többségének ez volt az első komolyabb nemzetközi megmérettetése, és a Vasas-Süllős vezetőedzője, Ráth Miklós is először dirigálta csapatát ilyen rangos eseményen.

A tapasztalatszerzésről szólt elsősorban ez a torna, és ennek a céljának tökéletesen meg is felelt, hiszen olyan ellenfelekkel találkozhattak a mieink, mint például a mongol Baatarkhuu, aki katonai világbajnoki címmel büszkélkedhet, és aki győzte már le a súlycsoport (64 kg) regnáló brazil világbajnokát is. 

Ráth Miklós, a Vasas-Süllős vezetőedzője:
- A fiúkban hatalmas volt a bizonyítási vágy és úgy érzem kicsit túlizgulták ezt a versenyt, ami aztán időnként szertelen bokszot eredményezett a ringben. Egy biztos, az erőnlétünkkel nincs baj, ezt a harmadik menetek rendre bizonyították, viszont taktikai és technikai téren még van hova fejlődniük.
Nem volt könnyű a sorsolásunk sem, de ennek ellenére többségében szoros meccseken maradtunk alul, amelyek közül egyszer-kétszer még akár a javunkra is dönthettek volna a pontozók. Nem baj, hogy nem így történt, legalább nem gondolja senki a srácok közül, hogy már nincs mit tennie annak érdekében, hogy nemzetközi színtéren is megállja a helyét. Ahogy mondani szokták: "magyar bajnokból annyi van, hogy sohasem fogy el...", nekünk arra kell koncentráltunk, hogy minél közelebb jussunk az európai élvonalhoz.

Eredmények:
60kg:
Sinkó Zoltán – Csadashvili Aleko (grúz) 0:3
Holczinger Alexander - Edgaras Skurdelis (litván) 1:2

64kg:
Fodor Milán – Chinzorig Baatarkhuu (mongol) 1:2
Sinkó Krisztián – Isayev Elvin (azeri) 0:3

69kg:
Szilvai László – Kruzel Tibor (szlovák) 3:0
Szilvai László – Mate Rudan (horvát) 1:2
Bársony Bernárd – Mate Rudan (horvát) 1:2


Hirdetések