, 2015.01.29. | Vízilabda

Kedvező pozícióból, a második helyről várja a tavaszi bajnoki folytatást serdülő vízilabdacsapatunk.

Plézer János legénysége az őszi sérüléshullám, valamint az eltiltások ellenére remekül szerepelt és a lejátszott tizenegy mérkőzéséből tízet megnyert. A csapatot irányító szakembert az eddigiekről, valamint a tavaszi célokról kérdeztük.

Tizenegyből tíz, kifejezetten jó mutató. Elégedett?
- Sokat fejlődtünk az ősz során, nemcsak az eredmény tekintetében, hanem a mutatott játék alapján is. Egy kis hiányérzetem egyedül a Honvéd elleni meccs miatt van, ahol otthagytunk egy pontot, hiszen csak ötméteresekkel nyertünk. Tavaszra nincs más kívánságom, csak az, hogy ne az orvosok rakják össze a kezdőcsapatomat, hanem én. Sajnos rengeteg sérülés és eltiltás hátráltatott minket, sokatmondó, hogy a tizenegy mérkőzésből csupán az utolsó találkozón tudtunk a legerősebb összeállításban vízbe szállni, ennek ellenére az eredmények jöttek, így a jelenlegi helyezésünkkel maradéktalanul elégedett vagyok.

Egy ilyen menetelés után gondolom, ráfért a fiúkra a pihenés.
- Igen, nagyon megérdemelték, ezért az őszi bajnokság befejezése után három hét szünetet kaptak. Az újév az első két hétben a kondi visszaszerzésén volt a fő hangsúly, ezért többnyire úszóedzéseket tartottam. A „maratoni” úszások után az utóbbi napokban azért már a labda is előkerült, új technikai elemeket és figurákat kezdtünk el begyakorolni.

Elcsíphető még az UVSE? Megnyerhetjük a bajnokságot?
- A tavasz során elsősorban saját magunkkal kell foglalkoznunk, azzal, hogy lehetőleg az összes mérkőzésünket megnyerjük. Az, hogy ez a végelszámolásnál hányadik helyre lesz elég, az nagyban függ az ellenfelek eredményeitől is. És akkor még arról nem is beszéltem, hogy a tavasz nehezebb lesz, mint amilyen az ősz volt, hiszen most kilenc hét alatt kell tizenegy mérkőzést lejátszanunk.

Bő egy hét van még a tavaszi rajtig, mi vár még a csapatra?
- Péntektől vasárnapig Belgrádban edzőtáborozunk, ahol a korosztály legjobb csapataival mérkőzhetünk meg, a Vojvodina, a Partizan Belgrád és a Crvena Zvezda lesznek az ellenfeleink. Ezek a meccsek jó erőfelmérők lesznek számunkra, pontos le tudjuk majd mérni, hogy hol is tartunk a formába lendülés tekintetében.

Schwartz-Nagy Attila


Hirdetések