Jenkei Dániel, 2015.01.28. | Kézilabda

Kedd este újabb felkészülési mérkőzést vívott felnőttcsapatunk, ezúttal a bajnoki rivális kispestiek ellen.

Vasas SC – Kispest NKK 32-27 (16-9)
Vasas: Tzintzis (kapus) Tóth, Lyngby 2, Barczi 6, Nagy 7, Németh 2, Komsa K. 1
Csere: Fekete D. (kapus), Butt 1, Deme, Katona 4, Kerék, Komsa N. Ködmön 3, Oláh 5, Sütő1.

Másfél héttel a tavaszi rajt előtt reális képet kaphattunk arról, hogy kézilabdás lányaink hol tartanak a felkészülésben.  Nos, az alapján, hogy sima győzelmet arattunk a bajnokságban is komoly ellenlábasnak számító Kispest NKK ellen, bizakodóak lehetünk.

A jó eredmény ellenére Varga Mártának továbbra is főhet a feje, hiszen ezúttal sem a legerősebb kerettel tudtunk kiállni a mérkőzésre, ráadásul a Budaörs elleni meccs óta Kucsera-Tápai Szabina is csatlakozott a maródiak táborához.

Ettől függetlenül végig kifejezetten hatékonyan támadtunk a nyitott védekezéssel felálló vendégek ellen, az első félidei védekezésünk pedig szintén kiváló volt. A látottak alapján említésre méltó, hogy a múlt heti meccset kihagyó Barczi Annamária ezúttal oszlopos tagja volt a hátsó alakzatunknak, Tzintzis pedig remekül védett, így nem csoda, hogy harmincpercnyi játék után a kispestiek neve mellett csupán kilenc gól szerepelt.     

A második félidőben az eddigi edzőmeccsekhez hasonlóan a vezetőedző lehetőséget adott a cserejátékosainknak is. A védelem a játékrész elején kicsit nehezen találta meg az összhangot, zsinórban több gólt is kaptunk, de aztán sikerült javulni, így összességében simának mondható, ötgólos győzelmet arattunk.

A mérkőzés után Varga Márta vezetőedző értékelt:

- Ha úgy számolok, hogy múlt héten a Budaörs ellen egyet visszaléptünk, akkor most két lépést előre tettünk meg, így összességében elégedett vagyok a mérkőzésen látottakkal. A Kispest ellen is próbáltam kevergetni a kártyákat, kíváncsi voltam arra, hogy a máskor kevesebb lehetőséget kapók hogyan tudnak bekapcsolódni a játékba. Katona Lizát, valamint Nagy Izabellát mindenféleképpen ki kell emelnem, Liza hosszú sérülés után egyre jobb formába kerül, míg Izabella egyre többször vezéregyénisége a csapatnak. Elégedett voltam Ködmön Krisztivel és Oláh Nórival is, ők is szépen lépegetnek előre. Tavasszal az első félidőben mutatott védekezésünket kell állandósítani, gyors és pontos lerohanásokkal kombinálva.

A tavaszi rajt előtt még egy további edzőmérkőzés vár a csapatra, pénteken a Dunaharaszti junior fiú együttese ellen játszanak a mieink.

A felnőttek előtt a juniorok is megküzdöttek a Kispesttel, beszámoló itt.


Hirdetések