Jenkei András, 2015.01.26. | Kézilabda

A Vasas feljutásért harcoló csapata keményen készül a bajnoki folytatásra.

A felkészülés eddigi három hetébe rövidke edzőtábor, valamint több felkészülési mérkőzés is belefért. Az eddigi tapasztalatokról faggattuk Varga Márta vezetőedzőt. 

Hogyan sikerült a szombathelyi edzőtábor? 
- Hasznosnak ítélem meg az ott töltött napokat, kifogástalan körülmények között gyakorolhattunk. Úgy érezhettük magunkat, mint az igazi profik, kizárólag az elvégzendő munkára kellett koncentrálnunk. Elsősorban képesség- és erőfejlesztő edzéseket végeztünk, illetve időnként  azért már a labda is előkerült, így voltak komplex edzések is. Az edzőtábor zárónapján két edzőmeccset is játszottunk, a vendéglátók, valamint a kozármislenyiek ellen.  

Egy győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végeztünk a villámtornán. Elégedett volt a látottakkal?
- Első mérkőzésünkön a rendező hazaiak ellen elsősorban a hatékony védekezés és a gyors lerohanás minél jobb kivitelezése volt a feladat, amit a lányok nagyjából teljesítettek is. A mérkőzés tanulsága, hogy a technikai hibák számát mindenféleképpen csökkentenünk kell, hiszen a találkozón huszonnégy ilyet vétettünk, ami nagyon sok ezen a szinten. 
A második mérkőzésünkre, amit közvetlenül a Haladás meccs után játszottunk, már csak tíz mezőnyjátékossal tudtunk kiállni, hiszen Butt Timi már eleve sérült volt, s hozzá „csatlakozott” Rózsa Veronika, aki meghúzta a lábát az első meccsen. Ezen a találkozón már jobban kiütközött a fáradtságunk, a Kozármisleny gyakorlatilag átgázolt rajtunk.  A technikai hibák száma már kevesebb volt, mint az előző meccsen, de az ellenfél lerohanásait nem tudtuk hatástalanítani. Sajnos nem nagyon volt cserelehetőségem, Barczi Anna például a teljes meccsen pályán volt. 

A múlt héten már ismét a Fáy utcában folytatódott a felkészülés. 
- Az edzőtábor utána némileg könnyítettünk, sokkal több labdás edzésük volt, valamint a képességfejlesztő edzéseket felváltották a taktikai elemek elsajátítása. A edzések monotóniáját csütörtökön egy újabb edzőmérkőzés törte meg. Csapatunk az NB I/B Nyugati csoport második helyezettjével, Budaörssel mérkőzött meg. Felemás félidőket láthattunk az elsőben az általam kért dolgokat a lányok abszolút megvalósították. A szünetben sort cseréltem, ki akartam próbálni a fiatalabbakat is. Ők ezúttal bátortalanul játszottak, nekik a folytatásban sokat kell fejlődniük ahhoz, hogy megállják a helyüket az NB I/B-ben. 

Összességében mennyire elégedett az eddig elvégzettekkel?
- Az elmúlt két hétről elmondható, hogy a betegségek és a sérülések miatt még nem tudtunk teljes sorral készülni. Katona Liza és Borbás Rita ugyan már a többiekkel gyakorol, de még nem tudnak 100%-os edzésmunkát végezni. Az elkövetkező hetekben sérültjeinknek és betegeinken mindenféleképpen fel kell zárkózniuk, hiszen tizenkét emberrel nagyon húzós lenne nekivágni a bajnokságnak. Én személy szerint nagyon várom, hogy Borbás Rita minél előbb felépüljün és Kucsera-Tápai Szabinával együtt húzóemberei legyenek a csapatnak. Hál’ Istennek mindenki vevő a kemény edzésmunkára, pozitívan várjuk a tavaszi folytatást. Mindent megteszünk a feljutás érdekében. 

Schwartz-Nagy Attila      

Január 27-én kedden 18:30-kor, a Fáy utcai csarnokban, a Kispesti NKK ellen játszunk újabb gyakorlómérkőzést.

Eredmények:

Haladás – Vasas 29-31 (17-15)
Tzintzis (kapus), Rózsa 2, Nagy I. 10, Németh N. 1, Barczi Anna 7, Tóth B. Lyngby 1. Csere: Fekete D. (kapus) Ködmön 1, Oláh N. 1, Tápai 4, Komsa N. 2, Sütő

Vasas – Kozármisleny SE 22-29 (11-15)
Fekete D. (kapus) Tóth B. 4, Lyngby 1, Barczi A. 3, Nagy I. 3, Németh N. 3, Komsa N.
Csere: Tzintzis (kapus), Oláh N. 5 (1), Kucsera-Tápai 3, Butt, Ködmön, Rózsa, Sütő

Vasas – Budaörsi KC 26-34 (15-14)
Tzintzis (kapus), Tóth B. 1, Nagy I. 3, Kucsera-Tápai 2, Lyngby 2, Németh N. 5, Komsa K. 2; Csere: Fekete D. (kapus), Oláh N. 5, Ködmön 4, Katona 2, Sütő, Komsa N., Kerék.


Hirdetések