Jenkei András, 2015.01.25. | Röplabda

A női röplabda NB I 18. fordulójában a bajnokság egyik legjobb formában lévő csapata, az elmúlt hetekben a Békéscsabát és a Gödöllőt is legyőző UTE látogatott a Folyondár utcába.

Vasas Óbuda – UTE 3:1 (15, -14, 22, 20)
Folyondár utca, 300 néző. 

Vezette: Bátkai-Katona, Szabó P.

Vasas Óbuda: Miklai 18, Tálas 6, Pekárik 5, Vacsi 10, Szombathelyi Sz. 14, Háfra 9. Csere: Lévai (libero), Bodovics, Durst.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

UTE: Leidgeb 9, Szűcs K. 9, Lakatos 7, Ancsin K. 2, Iricanin 12, Humphries 11. Csere: Hadnagy R. (libero), McNorton, Hornok 1, Kotlárik, Józsa 2.
Vezetőedző: Milodanovic Andrea.

Fel volt tehát adva a lecke Jókay Zoltán csapatának, alapcsapatunkból ráadásul többen is kisebb sérüléssel vállalták a játékot. Az első játszmában minden várakozást felülmúlt a mieink teljesítménye, a kiváló formában röplabdázó Vacsi Evelin, valamint Szombathelyi Szandra vezérletével hét pontos előnyt épített ki együttesünk. A vendégek vezetőedzője, Milodanovic Andrea feladócserével próbálta felrázni csapatát, ám az amerikai Erin McNorton beállása sem hozott igazi változást. Stabil nyitásfogadásunknak köszönhetően a szett végére tíz pontosra duzzadt a különbség, aggodalomra pedig csak Miklai Zsanett állapota adhatott okot, aki egy blokkot követően fogott rosszul talajt a játszma utolsó perceiben (25:15, 1:0).

A második szett elejébe csúnyán belealudt együttesünk, a játékrész derekán, hat pontos hátránynál Jókay Zoltán már második időkérési lehetőségét volt kénytelen kihasználni. A vendégek részéről Szűcs Kinga és Olivia Humphries is remek százalékkal támadt, mezőnyben pedig Hadnagy Renáta nyújtott kiemelkedő teljesítményt, a mieink pedig rengeteg hibát ejtettek, könnyedén egyenlített tehát az UTE (14:25, 1:1). 

A harmadik játszma kiélezett küzdelmet, és közönségszórakoztató, színvonalas röplabdát hozott. A csapatok fej-fej mellett haladtak, majd a második technikai szünetre négy pontos előnybe került piros-kék együttesünk. Az UTE néhány labdamenet leforgása alatt egyenlített, ám Szombathelyi Szandra gyönyörű blokkját követően már ismét nálunk volt az előny. A végjátékra ismét felálltak az Újpestiek, ám két komoly egyéni hiba végül megpecsételte sorsukat, így a lélektanilag rendkívül fontos harmadik szettet a mieink nyerték (25:22, 2:1).

A negyedik játszma elejét nagyon megnyomta Jókay Zoltán együttese. Az éppen Újpestről szerződtetett Háfra Dominika ekkor ihletett formában játszott, zsinórban négy labdamenetet oldott meg erőteljes támadásaival. Ekkor úgy tűnt, az első szetthez hasonlóan, könnyedén hozhatja csapatunk a játszmát, ám pocsék nyitásainkkal visszahoztuk a meccsbe az ellenfelet. Az UTE természetesen élt is a lehetőséggel, és hat pontos hátrányból felállva átvette a vezetést. A végjátékra már ismét a mieink fordultak előnnyel, köszönhetően az első szettbeli rossz érkezését végleg maga mögött hagyó Miklai Zsanettnek. Az UTE friss igazolásával, a sokszoros válogatott Józsa Zsuzsanna beállításával próbált meccsben maradni, ám ekkor már ismét lendületbe voltak a mieink, és hét szettlabdához jutottak. Leidgeb Noémi nyitásaival három ponttal még közelebb zárkóztak a lila-fehérek, ám negyedik játszmalabdáját Miklai révén már kihasználta csapatunk, így mindhárom pontot otthon tartva nyerte meg a forduló rangadóját (25:20, 3:1). 

Sarlós Márton   


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések