Jenkei András, 2015.01.25. | Vízilabda

Három góllal vezetett az UVSE a Komjádiban, az utolsó negyedben azonban bravúrosan hajrázott a VasasPlaket, így sikerült itthon tartani a három pontot.

VasasPlaket – UVSE-Hunguest Hotels 10-9 (2-1, 2-5, 2-3, 4-0)
Komjádi uszoda, 200 néző.

Vezette: Székely Balázs, Vojvoda

Vasas: Barabás – Bóbis 2, Sedlmayer, Takács B., Steinmetz Á. 1, Hőna, Gyárfás 2. Csere: Várnai 1, Goreta 3, Juhász-Szelei, Német T. 1.
Edző: Földi László

UVSE: Laboncz – Tiba 1, Kovács R., Dávid Z. 4, Korényi 1, Tóth Z. 1, Tóth K. 1. Csere: Nagy Á. 1, Hertzka, Kovács B., Sélley, Keresztúri, Márkus.
Edző: Németh I Zsolt

Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 10/2
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Kovács B. (24. p.), Takács Bálint (30. p.)

Ha valamire Steinmetz Ádám azt mondja, hogy ilyet nem sokat látott pályafutása során, arra bizony oda kell figyelni. Márpedig centerünk így értékelte az UVSE elleni meccs negyedik negyedét.

Az utolsó játékrész előtt 9-6-ra vezetett az ellenfél, noha az első negyedben úgy tűnt, a tabellán elfoglalt helyezéseknek megfelelően mi fogjuk uralni a találkozót, legalábbis 2-0-ra, majd 3-1-re is mi vezettünk.

A rutinos Dávid Zoltán azonban elkezdte szórni a gólokat a lila sapkásoknál, ez pedig szemmel láthatóan elbizonytalanította a csapatot, védekezésben és támadásban is komoly hibákat vétettünk, így az UVSE egyenlített, majd szép lassan el is húztak tőlünk a harmadik negyedben.

Földi László vezetőedző dühében már néha a reklámtáblákat püfölte, valljuk be jogosan, hiszen nem nagyon fér bele például az, hogy a felzárkózás reményében támadó játékosok addig passzolgatnak emberelőnyben, el nem fogy a negyedből hátralévő idő.

Nos, ilyen és ehhez hasonló gondok után érkeztünk el az ominózus negyedik negyed előtti szünetig. Háromgólos hátránynál vezetőedzőnk azt kérte a fiúktól, hogy bátrabban vállalkozzanak, a lövéseknél pedig köszönjön vissza az, amit edzésen gyakorolnak.

Mindez természetesen magyarul hangzott el, mégis úgy tűnt, a horvát Antun Goreta értette meg a legjobban a mester szavait, hiszen az ő három gólja, köztük a győztes találat kulcsfontosságú volt abban, hogy a 4-0-ás záróperiódust követően végül győztesen hagyhassuk el a medencét.

Nem sok esélyt adtunk rá, de így végül volt ok az örömre, és ahogy többen is elmondták az érintettek közül a meccs után, végre gyengébb játékkal is sikerült nyerni.  Az viszont biztos, hogy a Honvéd és a BVSC ellen nem férnek bele olyan két negyeden át tartó rövidzárlatok, mint ez a mai. 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések