Jenkei András, 2015.01.23. | Tenisz

A Vasas Körmöczy Zsuzsa Teniszakadémia sokra hivatott fiatalja, Tóth Amarissa Kiara szerezte  a klub első magyar bajnoki címét (majd a másodikat is) a 2015-ös esztendőben.

A korosztályos fedettpályás bajnoki sorozat a tizennégy év alatti fiúk versenyével rajtolt, ahol a főtáblán a Vasas Körmöczy Zsuzsa Teniszakadémia három játékosa is érdekelt volt. Dobák Bálint és Buzonics Dominik kiemeltként indult, míg S. Nagy Levente a kvalifikációból küzdötte fel magát a legjobb 32 közé. 
Mindhárom játékos bejutott a negyeddöntőbe, ahol Buzonicsnak és S. Nagynak egymás ellen kellett játszania. Ezen a meccsen Dominik bizonyult jobbnak, aki ezt követően egészen az elődöntőig jutott (bronzérmes lett), ahol végül kikapott az első kiemelt Makk Pétertől, a későbbi magyar bajnoktól. Dobák Bálintot Velcz Zsombor állította meg a legjobb tizenhat között. 
Párosban Buzonics Dominik - a január végétől már Vasas színekben játszó - Hornung Ivánnal indult. Őket csak a fináléban tudta megállítani a Makk Péter – Sallay Péter páros, így második helyezettként végeztek. 

A hét az U12-es korosztály versenyével folytatódott. 
A fiúk selejtezőjében három Vasas-játékos is indult, Imre Máté, Belkovics Achilles és Csermák Bálint. Közülük végül csak Csermáknak sikerült a főtáblára jutás, miután Mészáros Patrikot, majd Orosz Botondot verte meg a kvalifikáció során. 
A legjobb 32 között Boros Attila 5. kiemeltként, valamint Balassy Áron is alanyi jogon indulhatott. Ők ketten a nyolcaddöntőben találkoztak, az óriási küzdelemből pedig Áron került ki győztesként, akit utána a későbbi magyar bajnok, az első kiemelt Kalocsai Péter vert meg. Csermák Bálint Kincses Kristóffal játszott, akivel szemben nem jutott tovább a legjobb nyolc közé.
Párosban a Csermák – Balassy páros egy fordulót ment, míg a Boros – Kincses páros az elődöntőben kapott csak ki a későbbi bajnok Kalocsai – Tomori párostól.   
Az U12-es lányok versenyén egyetlen vasasos induló volt, Tóth Amarissa, akit ellenfelei megszorítani sem tudtak, hiszen mindössze 3 gémet veszített az egész verseny alatt. Ilyen teljesítményre valószínűleg még nem volt példa a fedett pályás korosztályos bajnokságok történetében. 
Amarissa párosban az egyéniben második kiemeltként jegyzett Matkó Rékával indult. Számára ez a versenyszám sem okozott izgalmakat, hiszen három sima győzelemmel nyerték el a páros magyar bajnoki címet.   

Ifjú tehetségünk a következőket fűzte hozzá a duplázáshoz:
- Tudtam, hogy esélyes vagyok, de ez nem annyira zavart, próbáltam arra koncentrálni, hogy minél kevesebb gémet veszítsek. Egyesben az elődöntőig viszonylag simán ment minden, utána azért keményen meg kellett küzdenem a pontokért, nem volt annyira sima, mint ahogy az eredmény mutatja. A mostani duplázással sikerült elérnem a kétszeres mesterhármast, ami azt jelenti, hogy sorozatban három egyéni és három páros országos bajnoki aranyat szereztem.

Hátra van még az U16-os fiúk és lányok versenye, ahol az 5. kiemeltként induló Ábrahám Viviennek szurkolhatunk! 

 


Hirdetések