Jenkei András, 2014.12.20. | Vívás

A Vasas klasszisai döntöttek férfi egyéni kardbajnoki cím sorsáról. Az olimpiai bajnok Szilágyi Áron negyedik egyéni magyar bajnoki aranyát szerezte meg.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban pénteken, mind  a hat fegyvernem egyéni bajnoki érmei gazdára találtak. A döntőket és az eredményhirdetéseket megelőzően, ünnepélyes keretek között díjazták a mögöttünk hagyott esztendő arra érdemeseit. Számos kategóriában tapsolhattunk klubunk sportolóinak, szakembereinek.

A legeredményesebb felnőtt női versenyző címet Szász Emese vehette át, míg Boros György szakosztály-igazgatót az egész Vasas vívószakosztály  sikerei miatt szólították a színpadra. Köszöntötték a korosztályos világversenyeken remeklő fiatal párbajtőrözőinket, a veterán világbajnokságon ifjonti szívvel és lelkesedéssel szereplő korosabbjainkat, csakúgy mint az idén nyolcvanadik születésnapját betöltő, Pasaréten komoly nyomot maga mögött hagyó, Batizi Sándor mestert is.

Az ünnepi pillanatokat persze jóval feszültebb percek, másodpercek követték. Nekünk sajnos nem volt izgulnivalónk a női párbajtőrözők viadalán, hiszen világranglistavezetőnk Szász Emese érzékeny könyöke okán nem öltött magára versenyszerelést. Antal Edina és Mészáros Nóra  a legjobb 16-ig jutott, míg Posovszky Tímea és Pleesz Hanna egy körrel előbb búcsúzott.

A férfiak mamutmezőnyében Garzsó Zombor számára mindenképpen gyönyörű siker, hogy a nyolcas döntő tagja lehetett. A még mindig csak tizennyolcesztendős, két éve bronzérmes Bányai Zsombor – akárcsak tavaly – a 32-es táblán búcsúzott.

Férfi kardban egyértelmű volt a Vasas dominancia, ami jó előjel a vasárnapi csapatverseny előtt. Abban, hogy a legjobb 8 között „csak” öt versenyzőnk lehetett ott (Szilágyi Áron, Szatmári András, dr.  Nagy Pál, Puy Sebestyén, és dr. Nagy Zsolt) a sorsolásnak is szerepe volt, hiszen a korábbi fordulókban többször is vasasos búcsúztatott vasasost. Olimpiai bajnokunk Szilágyi Áron magabiztosan vívott az egész nap során, több válogatottbeli társát legyőzve szerezte meg az aranyat, a döntőben Szatmári András sem tudta megnehezíteni a dolgát. 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Eredmények:

női párbajtőr:
15. Antal Edina
16. Mészáros Nóra
24. Posovszky Timea
25. Pleesz Hanna
39. Klára Zsuzsanna
40. Csomós Flóra
45. Gilányi Dóra
55. Csonka Valéria
58. Nyikos Zsófia
59. Tartóczki Vera
64. Fehértói-Nagy Lili
67. Kemény Réka
68. Csoknyai Lilla
77. Gönczi Lili

férfi párbajtőr:
   8. Garzó Zsombor
 14. Kiss Bálint
 19. Buta Levente
 22. Bányai Zsombor
 30. Nagy Dávid
 37. Lóránd Ádám
 38. Khell Bendegúz
 43. Fenyvesi Csaba
 60. Halla Gergely
 66. Koch Máté
 68. Hidvégi Gergõ
 71. Bányai Botond
 73. Sárvári Merse
 81. Berta Botond
 87. Blaskovich Bence
 96. Debnár Gergely
104. Jakovác Gergely

női kard:
20. Farkas Kinga
25. Szilágyi Fruzsina

férfi kard: 
  1. Szilágyi Áron
  2. Szatmári András
  5. Nagy Pál 
  6. Puy Sebestyén
  8. Nagy Zsolt
  9. Habony Viktor
10. Csaba Márton Bence
17. Ravasz Etele
32. Darkó Botond
33. Vörös Bálint
39. Iliász Nikolász


                                                                                             fotó: Doba István


Hirdetések