Jenkei András, 2014.11.13. | Birkózás

Egy év kihagyás után ismét ott lesz a felnőtt birkózó CSB döntőjében a Vasas.

Tavaly emlékezetes, kétfordulós csatában bukták el a döntőbe jutás jogát birkózóink a dorogiakkal szemben. A sorsolás szeszélye folytán a Haladás mellett idén újra az egykori bányászváros csapatát kaptuk ellenfélül az alapszakaszban.  
A történelem nem ismételte önmagát, hiszen mindkétszer nagyon magabiztosan múltuk felül őket. Igaz ezúttal nekik nem voltak külföldi légiósaik, ami nálunk persze megszokott dolog, hiszen mi  mindig „saját erőre” támaszkodunk. Nem volt ez másként most sem: Ferencz Gábor, Wilhelm Richárd, Németh István, Szakolczi Zoltán, Wöller Gergely, Szabó László, Szabó Noé, Szabó Mihály, Varga Ádám és Nunajev Juszup alkották a döntőt kiharcoló vasasos csapatot.

A döntő két fordulójára november 19-én és 26-án kerül sor. Az első helyszíne valószínűleg az egyik résztvevő csapat, az FTC népligeti otthona lesz, míg a második a Nemzeti Sportcsarnokban kerül megrendezésre.

Bódi Jenő szakosztály-igazgató:
 - A sorsolás után a srácokkal együtt konstatáltuk, hogy ugyanaz az út várt ránk a döntőbe jutásért mint előző évben. Itt volt az alkalom a visszavágásra és éltünk vele. Kihasználtuk a hazai pálya előnyét, hiszen mindkét körre a Fáy utcai termünkben került sor. Persze az igazi megmérettetés majd most vár ránk. Sok múlik majd azon, hogy addig elkerüljék a csapatot a sérülések és betegségek.

Eredmények:
Vasas – Dorog 26:7 és 20:12
Vasas – Haladás 27:5, 21:7 

 


Hirdetések