Jenkei Dániel, 2014.10.26. | Röplabda

Összeszedett alapjátékával - bátor nyitásaival és pontos nyitásfogadásával -, alaposan meglepte holland ellenfelét együttesünk a szombat esti Challenge-kupa mérkőzésen

Női röplabda Challenge-kupa, 1. forduló, 1. mérkőzés
Sliedrecht Sport – Vasas Óbuda 3:2 (-18, 21, -22, 23, 10)
Sliedrecht, Hollandia, 500 néző.
Vezette: Richter, Hepp.

Sliedrecht: Hullegie 14, Diemkoudre 5, Vergeer 17, Eggermont 2, Koster 5, Wagendorp 16. Csere: Xhofleer (libero), Keijsers, Janssen 4, De Waard 12, Vossen 2. Vezetőedző: Appie Krijnsen

Vasas Óbuda: Miklai 20, Tálas 8, Vacsi 15, Szombathelyi 14, Háfra 7, Pekárik 6. Csere: Lévai (libero), Durst, Villám L. Vezetőedző: Jókay Zoltán

A zsúfolt nézőterű csarnokban a hazai drukkerek mellett hét piros-kék fanatikus teremtett kiváló hangulatot, mely nagyban hozzájárult a mieink jó teljesítményéhez.

Az első játszmában ennek megfelelően végig a mieink domináltak, Miklai Zsanett vezérletével meglepően könnyedén nyertük a nyitó szettet Sliedrechtben.
A folytatás hasonlóan magabiztos játékot hozott a Vasas Óbuda részéről, ám a szett derekához érve néhány rontott nyitással felhoztuk ellenfelünket, olyannyira, hogy egyenlítettek, így minden kezdődhetett elölről.
A forgatókönyv nem változott, ismét a mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést, szűk fél órával később pedig már újból nálunk volt az szettelőny, ám a hollandok cserejátékosaik kiváló teljesítményének köszönhetően ezúttal is visszakapaszkodtak.
2-2 után, az ötödik játszmára fejben és fizikailag egyaránt elfáradt csapatunk, az egyre lelkesebben röplabdázó hazaiak alig tíz perc alatt a győzelem küszöbére értek. Ugyan Szombathelyi Szandra jó nyitásaival még megpróbálta a lehetetlent együttesünk, de a nagy hátrányt már nem sikerült ledolgozni, a hollandok megnyerték a mérkőzést.

A vereség ellenére emelt fővel utazhatnak haza  a lányok, hiszen egyrészt jó teljesítményt nyújtottak az idegenbeli mérkőzésen, másrészt pedig a két nyert szettnek köszönhetően életben tartottuk továbbjutási reményeinket.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések