Jenkei András, 2014.10.24. | Torna

A Vasas tornásza, Tálas Bence is tagja volt a nanningi világbajnokságon jól szereplő magyar válogatottnak.

Kínában a magyar férficsapat számára a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra történő kijutás volt a legfontosabb cél, amihez az első 24 együttes közé kellett kerülni. Ez sikerült is, hiszen együttesünk egy helyezéssel a legutóbbi vb szereplést is felülmúlva, a 20. helyen végzett.

Ebből a sikerből Tálas Bence is kivette részét, valamennyi szeren pódiumra lépett, noha fájós válla jelentősen befolyásolta teljesítményét. „Sajnos a sérülésem nem jött rendbe a rajtig, így aztán nyújtó- és korlátgyakorlatom erősségét csökkenteni kényszerültünk, hiszen a csapat szempontjából nagyon fontos volt, hogy valamennyi szeren legyen értékelhető produkcióm.” – kezdte értékelését kiválóságunk.

A csökkentett anyagerősségű gyakorlatok erősen befolyásolták az egyéni jó szereplés lehetőségét, de gyűrűn így kifejezetten magas pontszámot kapott. „Sikerült hibátlanul megcsinálni a gyakorlatomat, felszabadultan tornáztam, úgy mint egy edzésen, de így is meglepődtünk a pontszámok láttán. Persze nagyon örültem neki, ez valamelyest feledtette, hogy hogy néhány másik szerem nem sikerült annyira.” – folytatta a Vasas bajnoka.

A sportág rendkívül népszerű a távol-keleti országban és ezt nem csak a selejtezők, és a döntők teltházai jelezték. „Ahogy az akkreditációs kártyával a nyakunkban sétálgattunk a városban, rendre megállítottak az emberek, hogy hadd fotózkodhassanak velünk. Jól éreztük magunkat, bár több mint három hétig voltunk kint. Két hetünk volt az akklimatizációra, ebben az időszakban napi kettőt edzettünk, úgyhogy gyorsan telt az idő. Viszont a versenyünk után is volt egy hetünk, ami már nehezebb volt. Mivel még vannak feladataink az évben, teljesen kiengedni nem lehetett, napi egyszer gyakoroltunk, ugyanakkor már szívesen jöttünk volna haza.”

Jövő héten Békéscsabán kerül sor a mesterfokú OB-ra, ahol a vasasosok közül Tálas Bence mellett az ifjúsági olimpiai ezüstérmes Kardos Botond is rajthoz áll. „Próbálom kúrálni a vállamat, és persze értékelhető edzésmunkát is végezni. Összetettben, valamint gyűrűn és nyújtón is ott szeretnék lenni a végelszámolásnál. Remélem a sérülésem nem akadályoz meg ebben. Ha utána még mindig lesznek fájdalmaim, akkor alaposabb orvosi kivizsgálás vár rám, és akkor egy moszkvai versenyem is kútba eshet.” – zárta válogatottunk.

Tálas Bence pontszámai a világbajnokságon:
összesített: 80.432 pont
talaj: 13.666, ló: 13.233, gyűrű: 14.500, ugrás: 12.600, korlát: 13.433, nyújtó: 13.000


Hirdetések