Jenkei András, 2014.10.21. | Tenisz

A Vasas Körmöczy Zsuzsa Teniszakadémia fiataljai az MTSZ által szervezett II. Play and stay csapatbajnokságon indultak a hétvégén.

A Vasas Körmöczy Zsuzsa Teniszakadémia összesen négy fiú és egy lány egységet indított a versenyen, közülük három fiúcsapat és a lányok is továbbjutottak a november 29-én megrendezésre kerülő döntőre!

Csapataink a klub régi teniszlegendáinak neveit viselték. A lebonyolítás szerint négyes csoportokba sorolva, körmérkőzést játszottak a gyerekek. A C-csoport első helyezettje a Sávolt-csapat (Kuthy Tódor, Szikora Mihály, Góczi Erik, Sávay Zalán, Belkovics Achilles), az E csoport első helyezettje a Körmöczy-csapat (Boros Bence, Balogh Félix, Kardos Hunor, Grossmann Maxim, Csermák Bálint, Kuthy Kolos), míg a H csoport elsője a Taróczy-csapat (Takács Bercell, Andrek Zalán, Tóth Péter, Balassy Áron, Imre Máté) lett. Vasárnapi pedig a lányok sem adták alább, hiszen a Szabó Éva-csapat (Markovits Jázmin, Kemény Zorka, Tóth Panna) is az élen végzett. 

Az F csoportban induló Asbóth csapat (Patai Dominik, Pál Milán, Molnár Félix, Hargitai Csaba, Markovits Milán) is minden fordulóban nyert mérkőzést, de végül nekik nem sikerült a továbbjutás a november végi döntőbe.

Mi is pontosan a play and stay?

A play and stay egy világszerte már évek óta ismert teniszoktatási szisztéma, amelynek lényege, hogy a gyerekeket a teniszsport technikai és taktikai tanítása során ne „kisméretű felnőttekként” ,hanem gyerekként kezeljék az edzők. A play and stayben három szinten – piroson, narancson és zöldön – játszanak és versenyeznek az 5 – 11 éves gyerekek. A szintek közötti különbség sok minden más mellett a teniszlabdák nyomásában és a teniszpályák méretében van. A piros szinten 75%-os teniszlabdával egy 5 x 11-méteres pályán teniszeznek a gyerekek, a narancs pálya már a rendes tenisz pálya egy kissé lerövidített, beszűkített mása, amelyhez 50%-os nyomású labdát használnak,  a zöld szinten pedig már a 9 – 11 éves gyerekek normál méretű teniszpályán 75 %-os nyomású labdával edzenek és versenyeznek.

Eredmények:

fiúk:
Vasas ’Körmöczy’ – Balázs TI I. 2:1
Vasas ’Körmöczy’ – Alba Bianca 3:0
Vasas ’Körmöczy’ – Diego VKE II. 3:0

Vasas ’Taróczy’ – Balázs TI II. 3:0
Vasas ’Taróczy’ – Dunakeszi TK II. 3:0
Vasas ’Taróczy’ – Pillangó SE ’Zöld Lepkék’ 3:0

Vasas ’Sávolt’ – BUTEC I. 2:1
Vasas ’ Sávolt’ – Szombathelyi SI I.3:0
Vasas ’ Sávolt ’ – Pillangó SE ’Kék Lepkék’ 3:0

Vasas ’Asbóth’ -  HTF Cso-Ko III. 1:2
Vasas ’Asbóth’ - Szombathelyi SI II. 1:2
Vasas ’Asbóth’ -  Bajai TK 1:2
 
lányok:
Vasas ’Szabó Éva’ – Balázs TI  3:0
Vasas ’Szabó Éva’ – Dunakeszi TK I. 1:2
Vasas ’Szabó Éva’’ – BBTC SE  2:1

 


Hirdetések