Jenkei András, 2014.10.14. | Torna

Kardos Botond az ifjúsági OB-n az összetett mellett, öt szerenkénti döntőben sem talált legyőzőre.

Tatán rendezték meg a férfi ifjúsági és kadet I. osztályú CSB 2. fordulóját, és az országos bajnokságot. A Vasas, Reszeli Péter irányította kis csapata, nagyon kitett magáért.

A három fiú a csapatverseny során felülmúlta a Ferencváros tornászait, bár a különbség nem volt arra elég, hogy a tavasszal összeszedett hátrányt ledolgozzák, így összesítésben ezüstérmesek lettek.
Ifjúsági olimpiai érmesünk Kardos Botond nagy fölénnyel nyerte az egyéni összetett viadalt, és a szerenkénti döntők eredményhirdetésekor is csupán nyújtón nem állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Vida Kornél négy számban döntőzhetett, talajon bronz-, lovon pedig ezüstérmet szerzett. Ez utóbbi szeren egyébként a mezőny felét a vasasos fiatalok alkották, hiszen a fiatal László Tamást is szólították. Kardos és Vida szereplésének értékét növeli, hogy az utóbbi időben mindketten kisebb sérüléssel (váll illetve hát) bajlódtak.

Reszeli Péter szakosztály-igazgató, edző:
- A srácok egyértelműen megtették a magukét, így nem lehet hiányérzetem amiatt, hogy a csapatversenyben nem tudtunk fordítani. A szerenkénti döntőben pedig egyenesen parádéztak. Nagyon büszke vagyok arra is, hogy lovon mindhárman ott voltak a fináléban. 
Botond a tavaszi és nyári teljesítményével kivívta a tekintélyt, ami ezúttal is megmutatkozott. A győzelmekhez persze az is kellett, hogy az ünneplések után, most már újra teljes figyelemmel az edzések felé forduljon.  Az egyetlen „elbukott” szeren riválisa volt az esélyesebb, és hát az érzékeny váll sem éppen segítség a nyújtón.
Kornél számára is egyértelmű siker, a két dobogós helyezés. Remélem, hogy a két hét múlva sorra kerülő békéscsabai felnőtt mesterfokú bajnokságra még kiadó három hely egyikének, ő lesz a kedvezményezettje. Botond alanyi jogon ott van, nagyon készülünk.
Mindenképpen megemlíteném külön a még csak tizenöt éves László Botondot is, aki az ifjúsági válogatott szakembereinek figyelmét is felhívta magára, így november végén az ausztriai Linzben nemzetközi szintéren is bemutatkozhat. 

Eredmények:
csapat – 2. forduló:
1. Vasas 156,900
egyéni összetett:
  1. Kardos Botond 81,750
  5. Vida Kornél 75,150
11. László Tamás 66,200
szerenkénti döntők:
talaj:

1. Kardos Botond 14,200
3. Vida Kornél 13,500
lólengés:
1. Kardos Botond 13,300
2. Vida Kornél 13,000
6. László Tamás 10,550
gyűrű:
1. Kardos Botond 13,200
ugrás:
1. Kardos Botond 13,475
5. Vida Kornél 12,250
korlát:
1. Kardos Botond 13,250
4. Vida Kornél 12,400
nyújtó:
2. Kardos Botond 13,000


Hirdetések