Jenkei András, 2014.10.10. | Röplabda

Múlt hétvégén immáron 16. alkalommal rendezte meg a Vasas Sport Club a Vihar Levente Emléktornát a Folyondár utcában, a névadóra, az egykori kiváló szakemberre emlékezve. 

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is két korosztályban, U14-es, illetve U16-os korcsoportban mérhették össze erejüket Magyarország legjobb utánpótlás-nevelő egyesületei, valamint a Szerbiából és a röplabda nagyhatalomnak számító Lengyelországból érkező csapatok. 

A fiatalabb között a szombati csoportmeccsek során a nyíregyházi Móricz DSE, valamint a Linamar-Békéscsabai RSE csapatai domináltak, hiszen mindkét együttes veretlenül zárt. Az elődöntőben aztán a Móricz könnyedén jutott tovább, a Békéscsabának azonban rendkívül kiélezett, ötszettes mérkőzésen megálljt parancsolt az UTE csapata. A fináléban a Móricz másodszor is legyőzte az Újpestet, és teljesen megérdemelten megnyerte a tornát, a Békéscsaba pedig a lengyel Chrzanów ellen a bronzérem megszerzésével vigasztalódhatott. A Vasas Óbudát Nagyné Mátrai Veronika szeptemberben frissen kialakított gyermekcsapata képviselte, a lányok szépen helytálltak az erős mezőnyben, hiszen ötödikként zárták a tornát.

Az U16-os korosztályban szintén két csapat emelkedett ki a mezőnyből, a békéscsabai serdülők mellett a mieink, azaz a Kőnig Gábor vezette Vasas Óbuda zárta veretlenül a torna első napját.  Távolról sem volt lefutott azonban a döntőért folytatott verseny, hiszen a már említett csapatok mellett komoly játékerőt képviselt a Kecskeméti Sportiskola, valamint a Gödöllő együttese is. A fináléba a végül a mieink, a Vasas Óbuda és a kecskemétiek kerültek, míg a bronzmeccsen a Gödöllő a Békéscsabával vívott rendkívül izgalmas csatát. Itt a végjátékban a pest megyeiek koncentráltak jobban, így Szabados István tanítványai zártak a harmadik helyen. Az aranyérmet itthon tartották a vasasos lányok, összeszedett jó játékkal a torna során másodszor is legyőzték a Kecskeméti Sportiskolát. 

Egyéni díjaknak sem maradtunk híján. A Vasas Óbuda játékosai közül az U16-os korosztály legjobb védekező játékosának Juhár Dalmát, a torna abszolút legjobbjának pedig Németh Anettet választották meg. Az ifj. Vihar Levente által felajánlott, a Vasas Óbuda legjobbjának járó Vihar Levente Különdíjat kiváló teljesítményt nyújtó feladóink, az U14-es korosztályban Szarvas Lili, az U16-os korcsoportban pedig Kotormán Réka érdemelte ki. 

Játékoskeretek:
Vasas Óbuda U14:
Balogh Sára, Barabási Liza, Berndt Krisztina, Bulyáki Hanna, Büki Sára, Dékei Kíra, Jakubicska Jázmin, Klinszky Lara, László-Bezeczky Bianka, Nagy Kata, Pákay-Szabó Szonja, Punk Dóra, Sárdi Hanna, Slezák Flóra, Stankovics Adél, Szarvas Lili. 
Vasas Óbuda U16: Ambrosio Melani, Harmat Borbála, Juhár Dalma, Kapitány Melinda, Kotormán Réka, Kovács Klaudia, Mihály Dorka, Németh Anett, Papp Dóra Lujza, Punk Zsófia, Szedmák Réka, Tóth Blanka, Villám Csenge, Zelenák Zsófia.

Sarlós Márton  

Eredmények>>
Csapatok>>


Hirdetések