Jenkei András, 2014.09.23. | Röplabda

Az eredeti tervekkel ellentétben, a Vasas Óbuda mégsem utazott Pozsonyba az elmúlt hétvégén.

A programmódosulás oka Tálas Zsuzsanna sérülése volt. Válogatott feladónk még a múlt heti gödöllői torna egyik mérkőzése után kezdte fájlalni a térdét, ám egy ideig ő maga sem tulajdonított nagyobb jelentőséget neki. Egy erőnléti edzés után „kattant be” igazán a fájós testrész. Több orvos is megvizsgálta, nem születt egységes diagnózis, egyelőre a fizioterápiás kezelés sikerében bizakodhatunk.

Mivel a másik feladónk Durst Anna az ifjúsági válogatott összetartásra volt hivatalos, így Jókay Zoltán nem tehetett mást, minthogy lemondja a pozsonyi túrát. „Fájó döntést kellett hoznom, sokat segített volna a felkészülésben az elmulasztott három-négy színvonalas meccs. Csak reménykedem abban, hogy nem húzódik sokáig Zsuzsi felépülése, de addig is újabb kihívásnak kell megfelelnünk, át kell alakítanunk a játékunkat, egy újabb változatot kell betanulnunk. Durst Annára vár a feladat, hogy mozgassa, irányítsa majd a csapatot, és a szintén az ezen a poszton játszó Czettli Emese is csatlakozik hozzánk a junior közül.” – tudtuk meg vezetőedzőnktől.

A fiatalok hamar mélyvízbe kerülnek, hiszen pénteken már startol a bajnokság, a jászberényieket fogadjuk a Folyondár utcában. „Azt gondolom, ha a lányok odafigyelnek, az első meccsünket Tálas Zsuzsi nélkül is be kell húznunk. A folytatás Békéscsabán mondjuk már húzósabb lenne, de addig azért van még másfél hét. Jó lenne, ha így az idény elején túlesnénk a balszerencsés perióduson, hiszen Stefanik Orsi, Pekárik Eszter, Ludmán Réka után már a negyedik játékosunk dől ki a sorból.” 

 


Hirdetések