Jenkei András, 2014.09.16. | Röplabda

A bajnokságra készülő Vasas Óbuda csapata a hétvégén Gödöllőn, az ötcsapatos Ádám László emléktornán vett részt.

A vendéglátókon kívül az UTE és a Jászberény, valamint az ausztria Hartberg városának csapata volt a mieink ellenfele. Játékoskeretünkből ezúttal is hiányzott a sérült Stefanik Orsolya, Pekárik Eszter és Ludmán Réka. A háromszettes mérkőzéseken így tizenegy játékos állt Jókay Zoltán rendelkezésére. „A felkészülés közepén járunk, az edzéseken még komoly terhelést kapnak a lányok, így nem csoda, hogy a bajnokságra elvárt forma még odébb van. Hullámzó színvonalú játékot produkáltunk, élesben még nem mindig tudták megvalósítani a gyakorlásokon sokszor már jól működő formációkat a játékosaim. Oda kell eljutnunk, hogy a mérkőzéseken is merjék azt játszani, amit az edzéseken megtanulnak” – értékelt Jókay Zoltán vezetőedző.

Szombaton előbb azt a Jászberényt vertük 2:1-re, akikkel két héttel múlva a bajnoki nyitányon is találkozunk, majd az osztrákokat is hasonló arányban múltuk felül. „Az első meccsükön tapasztaltak is azt mutatják, hogy a bajnokságban jóval több komolyabb mérkőzés vár ránk, mint korábban. Mostani ellenfelünknek, akárcsak rajtuk kívül még több együttesnek, van két-két légiósa, akik még ha nem is kimagasló képességű röplabdázók, de stabilitást adnak társaiknak. A tanulság annyi, és ezt remélem a lányok is átérzik, hogy ezeken a meccseken minden esetben maximális figyelemmel kell pályára lépnünk a győzelem érdekében.” – folytatta a mester.

Vasárnap délelőtt az szintén alaposan megerősödött újpestiekkel játszottunk, akiktől az első szettben kemény leckét kaptunk (7:25). Utána mindkét fél nyert még egy-egy szettet, és úgy alakult ki a végeredmény. Kora délután következtek a hazaiak, akikkel szemben már egy jóval harcosabb Vasas volt a pályán, és 2:1-re le is győztük a gödöllőieket. „Az UTE ellen meglehetősen álmosan játszottunk, nem is maradt el a „büntetés”. A meccs után átbeszéltük a látottakat, és talán ennek hatására időnként kifejezetten szép dolgokat láttam viszont a zárómeccsünkön.” 

A három győzelem, egy vereség ellenére a tornán harmadik helyen zártunk, hiszen a megnyert szettek alapján kapták a pontokat a csapatok. „A végső helyezés most nem annyira érdekelt, sokkal fontosabbnak gondoltam, hogy fiataljaink is játéklehetőséghez jussanak. A harmadik szettekben rendre a csereemberek kaptak több időt, és bizonyították, hogy képesek hozzátenni a játékunkhoz, számíthatok rájuk a későbbiekben.”  – vázolta elképzeléseit a vezetőedző.

A bajnokság szeptember 27-én szombaton kezdődik számunkra, este hatkor a Jászberényi RK-t fogadjuk a Folyondár utcában. Előtte azonban még Pozsonyba látogat a Vasas Óbuda, ahol egy újabb felkészülési tornán színvonalas mezőnyben élezheti a formát Jókay Zoltán. „Jó csapatok ellen játszhatunk jövő hétvégén, ám sajnos még csonkább kerettel, hiszen Benedek Gabriella és Durst Anna az ifjúsági válogatott összetartására hivatalos. Ennek ellenére azt várom, hogy tovább csiszolódik a játékunk a bajnoki rajtra.”

Eredmények:
Vasas Óbuda – Jászberényi RK 2-1
TSV Hartberg – Vasas Óbuda 1-2
Vasas Óbuda – UTE 1-2
TEVA-Gödöllői RC – Vasas Óbuda 1-2


Hirdetések