Jenkei Dániel, 2014.09.10. | Kézilabda

Együttműködést kötött a Nemzeti Akadémia és a Vasas a kézilabda jövőjéért

A 2014/15-ös idénytől kezdődően a Nemzeti Kézilabda Akadémia, a Vasas Sport Club, illetve az egyesülettel az utánpótlás korosztályokban nagyon szorosan együttműködő Angyalföldi Sportiskola partneri megállapodást kötött. Az erről szóló szerződést a mai napon írták alá a felek.

                                     

A Nemzeti Kézilabda Akadémia a Magyar Kézilabda Szövetség égisze alatt működik, Mocsai Lajos vezetésével, aki azzal a céllal hívta életre az intézményt, hogy akadémiai rendszerben képezzék a tizennégy évesnél idősebb, kiemelkedően tehetséges kézilabdázókat.

Az Akadémia kifejezett célja, hogy tömörítse, és együttműködés keretében segítse az utánpótlással foglalkozó klubok munkáját, amelyen keresztül férfi és női vonalon is elláthatja a későbbiekben az NBI és a leendő válogatott játékosok tehetséggondozását.
Ezt a munkát immár hat fiú –és hat leánygyermekeket foglalkoztató klubbal kötött szerződés keretében végzik. Lányvonalon az Akadémia mostantól iránymutatást ad a Vasasnál, illetve az Angyalföldi Sportiskolánál folyó utánpótlásnevelő-munkához is.
Az Akadémia edzői továbbképzést, edzőtábor lehetőséget, és sportszertámogatást is biztosít mindkét klubnak a sikeres működés, és folyamatos fejlődés érdekében. A Vasas kiemelkedő tehetségei pedig a serdülő korosztálytól kezdve a későbbiekben felvételt nyerhetnek a Nemzeti Kézilabda Akadémiára.

A megállapodás után a felek a következőket fűzték hozzá az együttműködéshez:

Mocsai Lajos, a NEKA főigazgatója:
- Az Akadémia nagy örömmel köszönti partnerei között a Vasas Sport Club és az Angyalföldi Sportiskola szakembereit, sportoló fiataljait. Nekem személy szerint is nagy öröm, hogy újra együtt dolgozhatok a Vasas Sport Club vezetőivel, hiszen a Vasas azok közé a magyar klubok közé tartozik, amelyek komolyan gondolkoznak a magyar kézilabda sport jövőjéről. Bízom abban, hogy az együttműködésben kiemelkedő szerepet kap majd az edzők képzési feladatainak megvalósítása, valamint hogy a fiatalok készségeinek és képességeinek sporttudományos fejlesztése során olyan kapcsolatrendszer alakulhat ki, amely megfelelő kimenetet biztosít minden résztvevő fél számára.

Markovits László, a Vasas SC elnöke:
- Nagyon pozitívnak és előremutatónak tartom, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség és a Nemzeti Akadémia ilyen formában is elindította a klubokkal való együttműködést. Mocsai Lajos személye és stábjának munkája biztosíték arra, hogy a Vasas is rengeteget fog majd profitálni ebből partnerségből. Az Angyalföldi Sportiskolával közösen azon dolgozunk, hogy az utánpótlás-nevelő munka elősegítse azt, hogy ismét az NB I-ben szerepelhessünk, elsősorban a három fél által közösen kinevelt tehetségekre támaszkodva.

Eperjesiné Muts Éva, az ASI DSE ügyvezető elnöke:
- Az, hogy mi is részesei lehetünk az együttműködésnek, egy újabb elismerése annak az utánpótlásnevelő-munkának, amelyet az ASI-nál folytatunk. Az egyesületünk azért jött létre, hogy edzési és sportolási lehetőséget biztosítsunk a fiatalok számára, a tehetségeket pedig elindítsuk az élsport világába. Ez utóbbi valósulhat meg az által, ha egyes játékosaink később felvételt nyerhetnek a Vasasba, illetve később a Nemzeti Kézilabda Akadémiára.


Hirdetések